Ministerul Educaţiei promite profesorilor din preuniversitar renunţarea la „hârţogăraie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul de stat Oana Badea
Secretarul de stat Oana Badea

Ministerul Educaţiei promite debirocratizarea activităţii cadrelor didactice din sistemul preuniversitar. Secretarul de stat Oana Badea susţine că noile măsuri iniţiate de minister se vor aplica din anul şcolar 2012 – 2013.

Potrivit secretarului de stat, Ministerul Educaţiei a derulat o campanie de cosultare cu cadrele didactice la care au răspuns 3.929 de profesori. „Ne-au fost semnalate foarte multe lucruri inutile care îngreunează activitatea colegilor noştri şi care conduc la o grămadă de documente scrise, pentru redectarea cărora se consumă mult timp. Este foarte clar că trebuie redus numărul acestor documente“, a spus Oana Badea, marţi, la Alba Iulia.

Grup de lucru pentru debirocratizare

Ministerul Cătălin Baba a emis un ordin prin care s-a constituit un grup de lucru care va trebuie să ofere soluţiile. „Septembrie 2012 va fi momentul în care se va aplica o măsură clară în favoarea renunţării la hârţogăraie, la debirocratizare în învăţământul preuniversitar. S-a constituit un grup de lucru care în termen de o lună va oferi un concept clar astfel încât consfătuirile dinainte de începerea anului şcolar să permită transmiterea unitară a mesajului care eliberează profesorii de redactarea unor documente. Ne-am propus să lucrăm şi cu sindicatele, care au acceptat să facă parte dintr-o comisie tehnică pe acest subiect“, a afirmat secretarul de stat.

Rezultatul activităţii grupului de lucru este precizarea clară a unui număr restrâns de documente scrise pentru profesori, documente standardizate care să presupună doar completare, documente care să fie redactate doar în format electronic.

„Colegii vor simţi eliberarea de un număr consistent de documente. Vom mai realiza o partajare foarte exactă a documentelor în funcţie de instituţiile care au responsabilităţi de monitorizare. De exemplu o serie de documente vor fi solicitate doar de la Inspectoratul Şcolar şi nu vor mai fi cerute din altă parte. Până acum, se cerea acelaşi documente dintre trei locuri şi în trei feluri diferite, lucru care prespunea hârtie, rapoarte, documete, bibliorafturi întregi“, a mai precizat Oana Badea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite