Mesaje trăsnite în cărţile de oaspeţi de la Sala Unirii şi Catedrala Catolică din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzări de maşini şi încurajări pentru echipe de fotbal favorite apar printre mesajele scrise de turişti în cărţile de oaspeţi puse la dispoziţie de cele două instituţii. Impresii au lăsat şi vizitatori din America de Sud, Asia şi chiar Australia.

Indiferent că vin individual sau în grupuri, vizitatorii îşi lasă impresiile în cartea de oaspeţi de la Sala Unirii. Mulţi dintre au preferat să rămână anonimi.  Pe lângă mesajele de apreciere, nu lipsesc nici cele siropoase. Unii au găsit de cuviinţă să folosească ocazia pentru a face anunţuri de mică publicitate. Alţii au vrut să-şi facă cunoscute abilităţile de a rezolva probleme de matematică complexe.

Nu sunt puţine nici cazurile în care vizitatorii şi-au valorificat talentul de a compune versuri de dragoste sau cu iz istoric. Impresii au lăsat şi vizitatorii americani, asiatici şi australieni.

Printre cele mai vizitate obiective turistice din Alba Iulia este şi Catedrala Romano-Catolică, obiectiv recent restaurat. Mulţi dintre vizitatori scriu mesaje în cartea de oaspeţi a monumentului istoric. Cele mai multe sunt rugăciuni şi mulţumiri, dar există şi mesaje prin care turiştii se arată surprinşi în mod pozitiv de ceea ce au văzut. Mulţi turişti fac trimiteri în mesajele lor şi la faptul că sunt prea multe inscripţii în limba maghiară.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice susţin că aceste mesaje sunt citite toate şi că 90 – 95 la sută sunt pozitive.

Citiţi impresiile lăsate de turişti joi dimineaţă, în cotidianul Adevărul.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite