Interlopul Pricu, medicul şef al Penitenciarului Aiud şi un ofiţer trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul şef al Penitenciarului Aiud, un ofiţer din cadrul instituţiei, interlopul Raul Hancheş, poreclit Pricu, şi încă două persoane au fost trimise în judecată de DNA pentru luare şi dare de mită, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Lista inculpaţilor îi cuprinde pe Mirel Vasile Duda, medic şef al Penitenciarului Aiud, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită; Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul Penitenciarului Aiud, acuzazat de complicitate la infracţiunea de luare de mită; Ionel Marin, care este acuzat de dare de mită, Raul Nicolae Hancheş (Pricu), judecat pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită şi Marian Stanciu, acuzat de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada mai-iunie 2010, Mirel Vasile Duda în calitate de medic şef al Penitenciarului Aiud, a pretins şi primit de la Ionel Marin suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată.

Pricu a fost intermediarul

Inculpatul Ionel Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată. Banii au fost remişi prin intermediul inculpaţilor Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul aceluiaşi penitenciar şi Raul Nicolae Hancheş.

„La rândul său, inculpatul Marian Stanciu i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Nicolae Hancheş cunoscând intenţiile lui Ionel Marin şi asigurându-se de colaborarea lor. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului Mirel Vasile Duda“, se afirmă într-un comunicat de presă al DNA făcut public marţi. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Pricu îi cunoştea pe angajaţii Penitenciarului Aiud având în vedere că a stat aici închis mai bine de patru ani. Din această pedeapsă mai are de executat peste 1.000 de zile de închisoare. Este judecat pentru infracţiuni de crimă organizată în dosarul "Prostituate pentru VIP-uri". Judecătorii din Alba au emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă. Este căutat de aproape un an de zile în străinătate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite