Medicii de familie din Sebeş nemulţumiţi de preţul de vânzare al cabinetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mugurel Sârbu consideră că vânzare în rate a cabinetelor nu aduce nici un beneficii bugetului local
Primarul Mugurel Sârbu consideră că vânzare în rate a cabinetelor nu aduce nici un beneficii bugetului local

Mai mulţi medici de familie din Sebeş şi-au exprimat intenţia de a cumpăra spaţiile unde  funcţionează canbinetele medicale dar nu au reuşit să ajungă la un acor cu Primăria în ceea ce priveşte preţul şi modul în care acestea pot fi achiziţionate.

Dacă iniţial mai mulţi medici au decis să cumpere spaţiile, din cauza preţurilor stabilite s-au răzgândit şi au ales să plătească în continuare chiria.

Medicii consideră exorbitant preţul de vânzare al cabinetelor

„Este vorba despre mai mulţi medici din zona Kogălniceanu şi zona Petreşti care au vrut să cumpere cabinetele. Dar când s-a ajuns la sume de 60-65 de mii de euro pentru spaţii numai unul dintre aceştia şi-a mai exprimat intenţia de a cumpăra“, a spus medicul de familie George Haber, din Sebeş. Medicul a explicat că aceaste sume sunt exorbitatnte mai ales dacă medicii trebuie să plătească totul cu banii jos sau în două tranşe aşa cum s-a stabilit iniţial de către Consiliul Local din Sebeş. „Potrivit legislaţiei plata se poate face în două feluri ori banii pe loc ori eşalonaţi în rate pe o durată de 15 ani. Pe o perioadă de timp aşa de lungă comunitatea nu are nici un câştig. Consilierii au stabilit ca medicii să plătească iniţial un avans şi mai apoi toţi banii într-o tranşă“, a explicat primarul municipiului Sebeş, Mugurel Sârbu.

Chiria aproape s-a dublat

Medicii de familie spun că aceste cabinete servesc tocmai comunitatea şi că ar trebui încurajaţi să achiziţioneze spaţiile pentru ca mai apoi să le poată dota. „Medicii au fost nemulţumiţi de preţ pentru că au luat în calcul numai spaţiul pe care îl ocupă, dar pentru o parte dintre clădiri a fost evaluat şi terenul“, a mai explicat primarul din Sebeş. Aceste argumente nu i-au mul-umit pe medici şi o parte dintre aceştia sunt de părere că evaluarea realizată de un evaluator autorizat trebuie atacată în contengios administrativ. „Pentru moment mai mulţi medici au hotărât să continue să plătească chiria pentru spaţii şi să nu mai cumpere cabinetele“. Faţă de anul trecut preţul pentru un metru pătrat este aproape dublu. Dacă în 2009 medicii plăteau un euro pe metru pătrat în cabinetul medical, acum vor plăti chirier 1,8 euro pe metru pătrat pe lună pentru acelaşi spaţiu. „Aceste tarife au fost stabilite la începutul acestui an şi vor rămâne neschimbate până la data de 1 decembrie 2010“, a mai explicat medicul de familie din Sebeş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite