Medicii rezidenți şi-au primit posturile pe care le vor ocupa peste cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul/Medici rezidenţi
Foto Adevărul/Medici rezidenţi

17 medici care au trecut examenul de intrare în rezidenţiat au fost repartizaţi în spitalele din Alba, unde sunt obligaţi să se întoarcă după cinci ani. Contractele au fost semnate cu Direcţia de Sănătate Alba.

Repartizarea tinerilor care au absolvit Facultăţile  de Medicină şi Farmacie din ţară pe locurile disponibile în spitalele din Alba a fost coordonată de Direcţia de Sănătate Publică.

În total, şi-au depus dosarele 32 de persoane care au trecut examenul de Rezidenţiat din 20 noiembrie.  Doar 17 au şi fost repartitzaţi marţi, în unităţăţilee medicale din Alba. Cele mai multe locuri, 7, au fost la Spitalul din Cîmpeni pentru: ATI, Dermato-Venerologie, Obstretică Ginecologie, Oftalmologie, ORL, Radiologie şi Imagistică Medicală şi Psihiatrie. Şi la Spitalul de boli cronice din acelaşi oraş au fost repartizate trei persoane care au trecut Rezidenţiatul pe secţiile de Medicină Internă, Pneumologie şi Radiologie şi Imagistică Medicală.

La Spitalul din Blaj s-au ocupat două locuri pentru Oftalmologie şi ORL. Pentru unitatea medicală din Sebeş s-au semnat trei contracte pentru: Dermato-Venerologie, Radiologie şi Imagistică Medicală şi Psihiatrie.La cel mai mare Spital din Alba, cel de Urgenţă, s-au ocupat două locuri pentru Neonatologie şi Pediatrie pe Unitatea de Primiri Urgenţe.

Cei 17 absolvenţi de Medicină care au trecut de examenul de intrare în rezidenţiat se vor pregăti în centrele universitare din ţară. Abia după 5 ani, vor profesa în spitalele din Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite