Alba Iulia: "Este o Mecca a românilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: "Este o Mecca a românilor"
Alba Iulia: "Este o Mecca a românilor"

În fiecare dimineaţă, pe alba-iulia.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de seară”, ediţia de Alba Iulia.

Istoricul Ioan Bâscă trăieşte o mare satisfacţie: lansează mâine volumul „Petreşti, şapte milenii de istorie monografică”, monografie a satului în care s-a născut.

Alba Iulia frumoasă:
„Îmi place Alba Iulia ca istoric, ca simbol al neamului. Alba Iulia este o Mecca a românilor şi ar fi normal ca poporul român, când îl apasă greutăţile, să se întoarcă cu faţa către Alba Iulia şi să spună o rugăciune.”

Alba Iulia urâtă:
„Nu-mi place faptul că Alba Iulia nu-şi pune mai mult amprenta pe viaţa românilor. Să nu uităm că, pe lângă simbol al istoriei naţionale, în Alba Iulia, pe locul actualei cetăţi, s-au aşezat romanii în anul 106. Cetatea romană a fost aşezată peste o cetate dacică numită Tarmis, menţionată în Enciclopedia României din 1938, redactată de Dimitrie Gusti sub patronajul lui Carol al II-lea.”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite