Alba Iulia: Măsuri pentru prevenirea poluării pe râurile Arieş şi Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Măsuri pentru prevenirea poluării pe râurile Arieş şi Mureş
Alba Iulia: Măsuri pentru prevenirea poluării pe râurile Arieş şi Mureş

Aseară, la ora 21.00, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a fost convocat de prefectul Ştefan Bardan, ca urmare a prezentării raportului Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba cu privire la situaţia de la Valea Şesii.

Raportul făcea referire la o posibila situaţie de urgenţă determinată de poluarea cursurilor de apă, prin încetarea neutralizării de către SC Energo Mineral SA a apelor deversate din iazul de decantare Valea Şesii şi iminenţa propagării poluării pe râurile Arieş şi Mureş.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a hotărât monitorizarea permanentă şi efectuarea de măsurători asupra calităţii apelor în aval de iazul de decantare, înştiinţarea, în caz de noi poluări, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Acestea vor dispune măsurile necesare şi vor avertiza populaţia privind restricţiile referitoare la utilizarea apei şi a consumului de peşte din mediu poluat.

De asemenea s-a hotărât şi luarea  măsurilor necesare pentru oprirea imediată a poluării şi aplicarea măsurilor cuprinse în planul propriu de prevenire şi combatere a poluărilor accidentale.

De punerea în practică a acestor dispoziţii răspund mai multe instituţii: Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba şi Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi SC Energo Mineral SA şi SC Cuprumin SA Abrud.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite