Alba Iulia: Maşinile abandonate ocupă locurile de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Maşinile abandonate ocupă locurile de parcare
Alba Iulia: Maşinile abandonate ocupă locurile de parcare

Autoturismele abandonate în spaţiile publice din Alba Iulia creează probleme atât administraţiei locale, cât şi proprietarilor de maşini care nu găsesc locuri de parcare.

În evidenţele Primăriei Alba Iulia figurează, în prezent, un număr de 100 de cazuri de maşini abandonate pe străzi sau în parcările publice. Din cauza legislaţiei permisibile, proprietarii acestora nu riscă aproape nimic, în timp ce angajaţii Primăriei nu pot face mare lucru pe termen scurt.

Un an de aşteptare

„Legislaţia prevede un procedeu lung şi complicat de a scăpa de aceste maşini. În prima fază, trebuie identificat proprietarul, apoi i se trimite o somaţie scrisă, iar dacă nu reacţionează într-un termen de un an de zile, abia apoi putem să intervenim. Mai exact, maşina trebuie să staţioneze cel puţin un an pentru a putea fi ridicată“, a declarat Ion Rechea, referent în cadrul Primăriei Alba Iulia.

Acesta a precizat că până acum au fost ridicate de pe domeniul public doar trei maşini, toate în anul 2009. În cazul în care funcţionarii nu reuşesc să afle numele proprietarului, lipesc o somaţie direct pe autoturismul abandonat. „Acest fenomen a apărut în Alba Iulia în urmă cu patru ani de zile. De atunci şi până acum am descoperit aproximativ 800 de cazuri. Situaţiile de abandon sunt diverse, dar majoritatea celor care îşi părăsesc maşinile sunt plecaţi în străinătate“, a afirmat funcţionarul.

Cele mai multe maşini părăsite sunt în cartierul Cetate. În zona centrală a oraşului predomină casele cu curte, unde există spaţiu de depozitare a maşinilor scoase din uz.

Şoferi deranjaţi

„Mă deranjează faptul că trebuie să-mi caut cinci minute un loc de parcare, din cauza maşinilor expuse aici, sau a celor uitate de când lumea. Nu mi se pare corect din partea lor. Ca şoferi, ar trebui să se gândească şi la ceilalţi“, a spus albaiulianul Mariu Napău, în vărstă de 37 de ani. Valoarea amenzii pentru proprietarii maşinilor abandonate este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 lei.

 „Sunt unele autoturisme, care nu fac o asemenea valoare. Am avut un caz în care, efectiv, proprietarul a renunţat la maşină şi ne-a predat actele autoturismului“, a mai spus Ion Rechea. Un alt fenomen des întâlnit în Alba Iulia este cel al maşinilor ce afişează anunţuri de vânzare, lăsate perioade lungi în parcările cele mai solicitate din oraş. Locurile preferate de aceştia sunt zonele intens circulate, precum parcările de pe Bulevardul Transilvaniei sau cele din centrul oraşului, din vecinătatea Casei de Cultură a Studenţilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite