Marş împotriva fascismului şi antisemitismului pe străzile din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Marşul este organizat de o  asociaţie care luptă pentru drepturile romilor. La acţiune pot participa toţi cei care vor să tragă un semnal de alarmă împotriva disscriminării de orice tip.

Acţiunea organizată de Asociaţia Pakiv România, organizaţie neguvernamentală care luptă pentru drepturile romilor, are loc miercuri, 9 noiembrie, de la ora 17.30, în Alba Iulia.

Traseul pe care vor mărşălui participanţii este: Catedrala Încoronării-bulevardul 1 Decembrie 1918-strada Vasile Goldiş-bulevardul Revoluţiei 1989-bulevardul Transilvaniei-bulevardul 1 Decembrie 1918-Troiţa din faţa Catedralei încoronării.

Pe parcursul procesiunii, participanţii vor purta în mâini candele sau lumânări. La marş poate participa orice persoană care vrea să spună un „NU“ hotărât discriminări de Ziua Internaţională de luptă împotriva fascismului şi a antisemitismului.

Din 1988 ,statele europene marchează „Nopatea sticlei sparte“ care a avut loc în Germania în 1938,  moment care este considerat începutul simbolic al Holocaustului. Termenul este utilizat în general pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei , în timpul celui de-al doilea război mondial , ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit de regimul nazist a lui Adolf Hitler.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite