Alba Iulia: Marionete din sticle de plastic, ziare vechi şi jucării abandonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Marionete din sticle de plastic, ziare vechi şi jucării abandonate
Alba Iulia: Marionete din sticle de plastic, ziare vechi şi jucării abandonate

Sticle de plastic, ziare vechi, haine care nu mai pot fi purtate şi jucări uitate, toate, sunt materie primă pentru copii cu imaginaţie. Aceste „gunoaie“ pot căpăta o nouă viaţă şi pot întruchipa personajele preferate ale copiilor, zmei şi zâne sau personaje din cărţile de poveşti sau din desene animate.

În cadrul celei de-a IV-a ediţii a „Festivalului Internaţional de Teatru“ vor fi organizate mai multe ateliere care vor da ocazia tinerilor şi copiilor să îşi folosească imaginaţia. Două dintre aceste ateliere sunt deosebit de interesante pentru copii.

 „Magia păpuşilor“ şi  „Origami, un joc al imaginaţiei“

Studioul de creaţie unde se va învăţa crearea păpuşilor şi a marionetelor este coordonat de doi actori arădeni. Izabela şi Mircea Moş le-au arătat copiilor cum pot refoloisi jucăriile vechi sau alte lucruri pe care părinţii le aruncă.

„Totul poate fi utilizat, de la ziare la materiale colorate sau pungi. Poate fi şi o metodă de reciclare şi o metodă de a economisi la îndemâna părinţilor. Este nevoie doar de imaginaţie şi de un pic de sfoară. Copiii sunt foarte creativi şi trebuie doar să-i încurajezi pentru a reuşi lucruri deosebite“, a spus actriţa Izabela Moş.

La atelierul care a debutat ieri, actorii le-au arătat copiilor cum să facă un om din hârtie de ziar sau un leu dintr-o bucată de burete desprinsă dintr-o banchetă veche.

Prâslea şi Hannah Montana preferaţii copiilor

La atelierul „Magia păpuşilor“ de astăzi au participat elevi din clasele III-IV de la Şcoala „Avram Iancu“ din Alba Iulia, care au ales să creeze marionete inspirate de personajele lor preferate. „Copii au venit cu materialele lor şi sunt foarte încântaţi de ceea ce vor face. Au adunat tot felul de lucruri, bucăţele de lemn, peruci colorate şi sunt diaspuşi să modifice şi jucăriile mai vechi. Încearcă să le dea forma persoanjelor pe care le iubesc “, a spus institutorul Maria Popescu.

Cele mai iubite persoanje sunt Hannah Montana, Prâslea, Peter Pan, Robin Hood, Zâna Zânelor şi Ileana Cosânzeana. „Copiii decid ce vor face cu ce au adus. În fiecare an preferinţele se schimbă dar personajele din poveşti şi din basme rămân mereu printre preferate “, a spus Izabela Moş.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite