Alba: Marcela Drăguţă a prezentat cea mai frumoasă rochie eco la „Green Fashion Show“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcela Drăguţă a făcut parte din grupul „3R Fans“ la cel mai important spectacol de modă neconvenţională din România „Green Fashion Show“ desfăşurat la Alba Iulia. Este originară din Chişinău şi a ales să studieze la Colegiul Naţional „Avram Iancu“ Câmpeni din Munţii Apuseni.

Profil
Născută la: 30 august 1993,Chişinău, Republica Moldova
Studii: Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Avram Iancu“ din Câmpeni
Familie: Un frate

În luna martie a participat în cadrul campaniei „E COOol“, organizată de Agenţia Locală a Energiei Alba (ALEA) şi Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar la prezentarea de modă „Green Fashion Show“,

Rochie din hârtie creponată şi accesorii din dopuri

Eleva în clasa a X-a, alături de alţi colegi au făcut parte din grupul „3R Fans“. Ţinutele lor ecologice au impresionat prin creaţie şi ingeniozitate.

„În primă fază, doamna dirigintă m-a îndrumat să particip ca şi model, având în vedere înălţimea mea. Mai apoi, un coleg a prezentat câteva schiţe de rochii, iar de aici până la formarea grupului «3R Fans» adică «Reutilizează, refoloseşte, reciclează» nu a fost decât un pas“, a spus Marcela Drăguţă.

image

Adolescenta a purtat o rochie eco realizată din materiale reciclabile la care s-a lucrat aproape două săptămâni. „Pentru creare rochiei am contribuit fiecare cu câte o idee, iar produsul final a fost deosebit. Ca materiale am folosit hârtie creponată, reviste, farfurii, pahare, furculiţe şi linguriţe din plastic, chiar şi saci menajeri. Pentru bază am ales folie care se utilizează pentru aşezarea parchetului. Am accesorizat ţinuta cu un inel cu ţepi, brătări din dopuri de suc şi cercei împletiţi din paie de plastic“, a povestit Marcela.

Spune că cea mai mare bătaie de cap a fost îmbracatul rochiei. Ţinuta purtată de eleva din Câmpeni a fost desemnată cea mai originală şi frumoasă creaţie.

Aceasta nu este prima experienţă pe podium a Marcelei. Ea a urmat un curs de modeling unde a învăţat o serie de lucruri despre machiaj şi stil vestimentar. „Am avut cursuri în care am învăţat mersul pe podium dar şi cum trebuie să te comporţi în timpul unei şedinţe foto. Nu am lipsit nici de la orele de dans şi actorie“, a spus Marcela.

image

Apreciază ospitalitale moţilor

Marcela Drăguţă a ales să vină să studieze în România deoarece simţea nevoia unei schimbări.
„Am optat pentru colegiul din Câmpeni deoarece aici studiază şi verişoara mea. M-au surprins într-un mod cât se poate de plăcut oamenii din Munţii Apuseni pentru caldură şi ospitalitatea de care dau dovadă. Îndrăgesc specialităţile culinare din această zonă“, a spus eleva. Aceasta are rezultate şcolare deosebite, participând la o serie de concursuri şi olimpiade şcolare la matematică şi biologie.

Care a fost primul impact cu viaţa de liceu?
M.D.:
„Am fost foarte surprinsă de faptul că elevii de aici poartă uniformă. Prima dată când am îmbrăcat ţinuta impusă de colegiu, nu m-am simţit prea comod. Acum, după doi ani, nu îmi închipui cum aş putea merge la şcoală fără ea, nu aş putea să stau în bancă în faţa profesorilor,  fără sacou“.

Care sunt diferenţele între Chişinău şi Câmpeni?
M.D.:
„La început mi s-a părut ciudat şi dificil să mă obişnuiesc cu liniştea oraşului, comparativ cu forfota Chişinăului. M-am acomodat repede şi nu regret decizia de a veni în Munţii Apuseni deoarece am cunoscut foarte mulţi oameni şi mi-am făcut prieteni pe viaţă. Nu a fost simplu să plec departe de acasă, dar acest lucru m-a maturizat şi m-a făcut să fiu mult mai responsabilă. Mă bucură nespus faptul că părinţii sunt mândri de mine“.

Ce-i place: „Îmi face întotdeauna plăcere să cunosc oameni noi, să leg prietenii şi să comunic cu cei din jurul meu. De asemenea, îmi plac călătoriile şi excursiile, în fiecare colţ al lumii există locuri noi care merită vizitate. Sunt pasionată de lectură deoarece îmi oferă posibilitatea de a trăi experienţe inedite alături de personajele din cărţi. În plus, mă relaxează şi mă ajută să-mi dezvolt atât vocabularul cât şi noi orizonturi.  

Ce nu-i place: „Nu-mi plac oamenii falşi, laşi şi persoanele delăsătoare. Nu-mi place să pierd timpul degeaba pentru că acesta nu mai poate fi recuperat nicicând. Îmi displac discuţiile inutile“.






Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite