Alba Iulia: Maratonul teatral continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Maratonul teatral continuă
Alba Iulia: Maratonul teatral continuă

Încă trei zile pline de teatru la Alba Iulia. Festivalul Internaţional de Teatru aduce pentru al patrulea an consecutiv în faţa publicului albaiulian, spectacole pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele.

Anul acesta biletele pentru cele mai multe spectacole din cadrul festivalului au fost epuizate înainte de debutul evenimentului. Cu puţin noroc iubitorii de teatru mai pot găsi bilete pentru piesele din acest weekend. În această seară de la ora 18,30 la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul „Sică Alexandrescu“ din Braşov va aduce în faţa publicului piesa „D’ale carnavalului“ în regia lui Puiu Şerban. Criticii descriu spectacolul ca fiind unul comic dinamic, reconfortant şi fidel universului caragialian.

Tot vineri de la ora 21.00 la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc piesa „Teruel“, o producţie franceză. Spectacolul are în centru femeia şi la forţa acesteia. Seara va continua de la ora 22.00 la Sala Teatrului de Păpuşi „Prichindel“ cu o piesă interzisă minorilor sub 15 ani. „Animale de hârtie“ în regia lui Gavrilă Cadariu este o operă dramaturgică ce anul acesta a primit o nominalizare la premiul „Lucille Lortel Award“, premiu ce recunoaşte excelenţa pe Broadway.

Sâmbătă de la ora 17.00 şirul poveştilor de pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor continuă cu Amor Omnia, o producţie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ Timişoara. Piesa este „construită“  pe un joc de lumini şi umbre şi are ca temă iubirea. Este un spectacol nonverbal cu muzică originală, compusă de Tibor Cari şi interpretată live de actori.

De la ora 19.00 Teatrul din Sofia (Bulgaria) aduce în faţa publicului o altă piesă nonverbală „Lea masques en moi“. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pentru piesa de la ora 22.00,  „Campionatul de imporovizaţie“ al Teatrului Naţional Târgu Mureş, regizorii au ales un spaţiu de desfăşurare neconvenţional: Galeriile „Trinity“. Este un spectacol de divertisment pur, interactiv, în care actorii joacă şi se joacă între ei, atrăgând mereu spectatorii „în întrecere“.

Piesa care va închide festivalul de anul acesta se intitulează Meli Melo II. Este un spectacol spaniol de teatru şi dans care va avea loc duminică de la ora 20.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite