Mandate de arest prelungite la Tribunalul Alba în dosarul pensiilor ilegale UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele reţinute au fost aduse la Tribunalul Alba
Persoanele reţinute au fost aduse la Tribunalul Alba

Tribunalul Alba a prelungit vineri mandatele de arest preventiv pe numele celor nouă inculpaţi cercetaţi în dosarul pensiilor ilegale cu încă 30 de zile. Propunerea a venit din partea procurorilor DIICOT, care fac cercetările în acest caz.

UPDATE: Deczia Tribunalului a fost confirmată de Curtea de Apel Alba Iulia, care a respins marţi recursurile formulate de cei nouă inculpaţi. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Cei nouă inculpaţi cercetaţi sunt: Constantin Toma (Turda), Marian Cosmin Toma (Bucureşti), Vasile Dacian Pop (Turda), Vasile Toma (Bucureşti), Sabin Coasian (comuna Coaş, judeţul Maramureş), Ionel Toma (comuna Ţibucani, judeţul Neamţ), Alexandrina Marcela Pop (Turda), Gabriela Coman (Bucureşti) şi Viorica Călin (Alba Iulia).

Ultima persoană este angajată a Casei de Pensii Alba şi a avut rolul de a înregistra documentele false şi de a determina punerea în plată a acestora.

Persoanele cercetate sunt acuzate de constituirea şi aderarea la un grup infracţional nestructurat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea. Activitatea infracţională a început în anul 2006.

Membrii reţelei falsificau cărţi de muncă, certificate de calificare profesională, diplome de bacalaureat, diplome de licenţă, ateatate profesionale, adeverinţe cu sporuri. Vindeau documentele la diferite persoane care doreau să primească pensie sau să îi fie mărită pensia. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la 1 milion de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite