Alba Iulia: Mandate de arest preventiv confirmate pentru "bătăuşii" din clubul Yax

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au respins astăzi recursurile formulate în dosarul scandalului de la clubul „Yax” din Cîmpeni. Inculpatul Lucaks Dominic Richard, în vârstă de 25 de ani, din Aiud, singurul prins până acum de poliţişti, va sta 29 de zile în arest preventiv. De asemenea şi pentru ceilalţi patru "bătăuşi" au fost confirmate mandatele de arest pentru 30 de zile emise de Tribunalul Alba. La dosarul cauzei ex

Seria de articole despre scandalul din clubul „Yax” din oraşul Cîmpeni, publicate în Adevărul de Seară şi pe site-ul alba-iulia.adevarul.ro a stârnit un mare interes în rândul cititorilor. Articolele au avut peste 2.000 de vizualizări pe internet. De asemenea, au fost postate mai mult de 50 de comentarii, în cea mai mare parte de apropiaţi sau persoane care îl cunosc pe organizatorul petrecerii, Claudiu Popa.

Comentarii pro şi contra


“Sunt mai mult ca sigur că vor aresta pe cine nu trebuie. Ca de obicei aşa se întamplă în astfel de cazuri. Capul rautăţilor este baiatul patronului pensiunii Perla Arieşului din Albac. Toată lumea ştie cine este ce face şi cu ce se ocupă. De ce nu se iau măsurile legale pentru acel individ?, spune un cititor.
Răspunsul a venit din partea lui “Claudiu”, probabil cel vizat la comentariul anterior: “Revino-ţi prietene că n-a vrut nimeni să se întample asta? Nu este nimeni din cei care lasă aici tot felul de comentarii să vorbească despre ce a fost în Yax. Îmi cer mii de scuze faţă de Nicu, patronul de la club şi faţă de Puiu care săracu a căzut nevinovat, dar voi care nu aveti nici o legatură mergeţi la muncă nu ma purtaţi grijă altora, ca de asta e criza în ţară...”.
Un alt cititor pe nume Marius îi răspunde la Claudiu: “Ce muncă mă? Tu vorbeşti de muncă? Au muncit părinţii tăi şi nu au avut grijă să te crească cum trebuie. Totuşi apreciez că ai raspuns pe acest blog şi mă mir în acelaşi timp că şti cum să-l foloseşti”.

“E o lecţie pentru el”


“Nu înţeleg ce aveţi cu Claudiu. De ce nu vă legaţi de cei care sunt cu adevărat de vina? De unde să ştie el ce o să se întample acolo? Şi-a sărbătorit ziua de naştere şi atât. Credeţi că el nu are remuşcări? Nu cred că vă doriţi să simţiţi ce simte el acum. Poate ca de asta avea nevoie să se schimbe. E o lecţie pt el”, afirmă “alex”. Tot în apărarea lui Claudiu scrie şi “paul”: “Eu am fost invitat la ziua lui Claudiu Popa şi am văzut ce s-a întamplat, iar acest baiat nu are nici o treabă cu ce s-a întamplat acolo, nu are nici o vină”.
“Virgil”, în schimb, îl consider vinovat principal pe Claudiu: “Poate ar trebui ca presa să investigheze puţin mai amănunţit activităţile băiatului patronului pensiunii Perla Arieşului din Albac, pe nume Claudiu Popa. De fapt el a fost instigatorul incidentului, care cel puţin în aparenţă pare premeditat. El este vinovatul moral. De notat că autorităţile dau dovadă de neputinţă completă în faţa acestui Claudiu Perla”.

Victima se simte mai bine

Victima scandalului ce a avut loc în noaptea de duminică spre luni 14/15 iunie 2009, Ioan Pui, de 36 de ani, din Cîmpeni se simte mai bine. A fost interant la Spitalul de Urgenţă Alba cu următorul diagnostic: traumatism cranio-facial sever cu fractură de orbită dreaptă şi piramidă nazală, contuzie toracico-pulmonară şi comă de gradul I. „Este conştient, uşor agitat iar starea generală este stabilă. Evoluţia pacientului este uşor favorabilă”, a spus Diana Ciobotea, directorul medical al Spitalului Judeţean.
Ceilalţi patru inculpaţi sunt Adalbert Valentin Şule, de 27 de ani, din Cluj-Napoca, Flaviu Traian Ţărău, de 26 de ani, din Miercurea Nirajului, judeţul Mureş, Benjamin Adegbuyi Adekunle Miron, în vârstă de 24 de ani, din Aiud şi George Flaviu Sîngeorzan, care are tot 24 de ani şi domiciliază în Cluj-Napoca.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite