Mâncarea preferată a prinţului Charles, preparată pe Câmpia Libertăţii din Blaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deliciul culinar preferat de moştenitorul coroanei britanice va fi preparat în aer liber de un bucătar englez care are şi cursuri de specialitate la Universitatea din Oxford.

Festivalul ininerant Transilvania Fest începe vineri, pe Câmpia Libertăţii din Blaj. Demonstraţiile culinare în aer liber sunt una dintre atracţiile pe care mizează organizatorii.

Reţetele puse în practică de bucătari sunt cu iz regal, din „Cartea Regală de Bucate“, a Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.  Organizatorii dau asigurări că se vor folosi doar ingrediente de sezon, produse în zona Blajului.

Trei sunt reţetete care se vor găti în faţa publicului care va alege să fie prezent pe Câmpia Libertăţii: tartă cu brânză de capră şi ceapă caramelizată, budincă de pui cu risotto şi  jeleu de rubarbă.

Budinca de pui cu risotto este, potrivit organizatorilor, mâncarea favorită a prinţului de Wales, patronul internaţional al festivalului Transilvania Fest. Deliciul culinar va fi preparat de bucătarul Paul Bloomfield, un apropiat al prinţului Charles, care are şi un curs de specialitate la Universiatea Oxford .

Demonstraţiile culinare au loc timp de trei zile pe o scenă amplasată chiar pe Câmpia Libertăţii şi sunt coordonate de o studentă de la Universitatea Oxford.
În concursurile gastronomice sunt implicaţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani.

Pe Câmpia Libertăţii vor fi amenajate 87 de standuri, de la care vizitatorii pot cumpăra produse alimentare tradiţionale şi obiecte de artizanat. Pe scena Festivalului vor fi proiectate şi două filme documentare.

Citiţi  vineri dimineaţă, în cotidianul Adevarul. detalii despre demonstraţiile gastronomice care au loc în aer liber la Transilvania Fest. 


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite