Alba Iulia: Drumul spre Mănăstirea Rîmeţ a fost modernizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Drumul spre Mănăstirea Rîmeţ a fost modernizat
Alba Iulia: Drumul spre Mănăstirea Rîmeţ a fost modernizat

Lucrările de modernizare a drumului judeţean Mănăstirea Rîmeţ au fost finalizate, după trei ani de la demararea investiţiei. Cel mai cunoscut lăcaş de cult din judeţul Alba va fi mult mai accesibil turiştilor şi credincioşilor.

Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Alba, Dan Popescu, a precizat că au fost investiţi în total peste 15,6 milioane de lei. Lungimea pe care a fost reabilitat drumul este de aproximativ 20 de kilometri.
Mănăstirea Rîmeţ este aşezământ de maici din anul 1955. Primii călugări s-au stabilit aici la începutul secolului al XIII-lea şi au venit de la la Muntele Athos. Zona în care este amplasată mănăstirea este deosebit despectaculoasă din punct de vedere turistic. De altfel, în imediata apropierea a aşezământului a fost ridicat un veritabil sat de vacanţă.
Mănăstirea are două hramuri, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, în 29 iunie, şi Praznicul Adormirii Maicii Domnului, în 15 august. Pelerinii care ajung la mănăstire se pot caza într-una din camerele aşezământului religios.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite