Alba Iulia: Folk de calitate la festivalul „Ziua de Mâine“ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a fost neîncăpătoare pentru amatorii muzicii folk, care au dorit să participe la spectacolele susţinute în cadrul festivalului „Ziua de Mâine“.

Au urcat pe scenă cele mai cunoscute nume din muzica folk românească, alături de concurenţi din toată ţara care s-au „bătut“ pentru premiile festivalului.

Concurenţi valoroşi

„A fost un concurs foarte puternic şi ar putea exista două trei variante de podium. Au fost prezenţi câţiva concurenţi pe care i-am ântâlnit şi la alte festivaluri, dar şi debutanţi foarte talentaţi”, a declarat Florin Săsărman, membru al juriului. Ducu Bertzi a apreciat, la rândul său, atât calitatea interpreţilor, cât şi a publicului albaiulian.

„Au fost foarte buni. Îi ştiu şi din alte concursuri. Ţin să apreciez şi organizarea, care s-a îmbunătăţit faţă de ediţiile anterioare. De asemenea, am constatat o calitate deosebită a publicului. Alba Iulia are un festival pe care nu îl întâlneşti în oraşe mai mari cum ar fi Cluj sau Braşov”, a afirmat Ducu Bertzi. Alte vedete folk prezente la festival au fost Mircea Vintilă, Mihai Mărginean, formaţiile Pasărea Colibri şi Poesis, Vasile Şeicaru şi Vali Şerban.
 
Şapte premii pentru câştigători

Concursul a avut loc vineri şi sâmbătă, iar în această seară se va desfăşura gala laureaţilor. Au trecut de preselecţie şi au evoluat pe scenă, Florina Novac din Roman, Slavia Zdrânc şi Tamara Sâtmărean din Alba Iulia, Grupul Sens Unic din Dâmboviţa, Florin Radu Ştefan din Baia Mare, Cosmin Laurean din Baia Mare, Ionuţ Mureşan din Cluj, Laura Todică din Alba Iulia, Alexandra Sidor din Năsăud, Grupul Alergic din Sebeş şi Grupul Noi din Câmpina.

Ultimii şapte concurenţi vor fi prezenţi la gala laureaţilor de astăzi şi îşi vor împărţi premiile acordate de organizatori şi sponsori. Consiliul Judeţean Alba, oragnizatorul manifestării, acordă patru premii cu valori cuprinse între 300 de lei şi 1.000 de lei.

„Am avut emoţii foarte mari“


Concurenţii s-au arătat şi ei plăcut impresionaţi de calitatea festivalului. „Am avut emoţii foarte mari. Au fost mulţi concurenţi foarte buni. Toată lumea merita un premiu, în frunte cu publicul. Nu am venit neapărat pentru a fi pe podium, ci mai mult pentru experienţă“, a spus Vlad Gherbea, component al trupei Alergic din Sebeş, alături de Mihai Rîurean şi Larisa Ciugudean. Formaţia evoluează în cadrul Centrului Cultural Lucian Blaga din Sebeş.

„A fost o densitate mare de concurenţi. Mi-a plăcut foarte mult organizarea, faptul că am avut până şi un ghid care ne-a prezentat oraşul. Mi-a plăcut ideea de a înregistra toate piesele pe un album. Noi, cei mai tineri nu avem posibilitatea să înregistrăm piesele pe care le compunem şi pe care le cântăm”, a spus Alexandra Sidor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite