Magnatul Ilie Carabulea vrea din nou în libertate. A cerut întreruperea pedepsei cu închisoarea UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români

Magnatul sibian Ilie Carabulea solicită din nou întreruperea executării pedepsei cu închisoarea. Curtea de Apel Alba Iulia judecă joi cererea omului de afaceri. Carabulea execută la Penitenciarul Aiud pedeapsa de 1 an şi jumătate de închisoare pentru dare de mită.

UPDATE: Ilie Carabulea şi-a retras cererea privind întreruperea executării pedepsei. De fapt este vorba despre aceeaşi cerere care s-a judecat la Curtea de Apel în luna mai 2012. Avocaţii au introdus greşit, atunci, cererea la Judecătoria Aiud. Ulterior şi-au dat semana că soluţionarea cererii revine Curţii de Apel şi au depus o nouă cerere la această instanţă în 9 mai. Judecătoria a judecat însă cererea greşit introdusa în 25.05.2012 şi a declinat competenţa judecării în favoarea Curţii de Apel.

La termenul de judecată de la Aiud, atât avocatul cât şi Carabulea au declarat că renunţă la cerere întrucât a fost greşit introdusă şi a fost deja soluţionată de Curtea de Apel. Dar pronuntarea pe excepţia necompetentei are prioritate astfel ca s-a dispus ca dosarul sa fie judecat la Curtea de Apel, unde, Ilie Carabulea a precizat joi, 26 iulie, că îşi retrage cererea.

Ilie Carabulea a fost condamnat în luna aprilie 2012 pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă în dosarul fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu.

Procurorul a primit de la Ilie Carabulea contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4.000 lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra Procurorului General al Romaniei. Florin Apostu a primit pedeapsa de cinci ani de închisoare.

Omul de afaceri din Sibiu a mai cerut întreruperea executării pedepsei în luna mai, dar cererea sa a fost respinsă de judecători. Atunci a invocat necesitatea de a desemna alte persoane care să se ocupe de afaceri. Carabulea a spus în faţa magistraţilor că 4.000 de oameni pot ajunge şomeri dacă nu sunt luate anumite decizii administrative.

Miliardarul a spus că este acţionar majoritar în 36 de societăţi şi administrator la 18. Ilie Carabulea este proprietarul societăţii de transport Atlassib şi a Băncii Carpatica.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite