Alba Iulia: Sute de albaiulieni la concertul Corului „Madrigal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Sute de albaiulieni la concertul Corului „Madrigal“
Alba Iulia: Sute de albaiulieni la concertul Corului „Madrigal“

Catedrala romano-catolică din Alba Iulia a fost ieri seară neîncăpătoare. Câteva sute de albaiulieni au fost prezenţi la concertul susţinut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal“, dirijat de prof. Marin Constantin.

La intrarea în Catedrală garda Cetăţii Alba Iulia a fost de asemenea prezentă, iar corul a fost întâmpinat cu aplauze. În deschiderea concertului arhiepiscopul romano-catolic, Jakubinyi Gyorgy s-a adresat celor prezenţişi le-a reamintit evenimentul pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia îl sărbătoreşte. Corul Naţional de Cameră „Madrigal“ a cântat mai multe melodii din repertoriul coral internaţional şi românesc, toate de factură religioasă. Publicul format din cunoscători sau doar din curioşi a fost încântat.

 „A fost o seară deosebit de frumoasă. M-au impresionat tot corul, vocile sunt extraordinare şi cred că din  această cauză a rămas la concert atât de multă lume. Am văzut mai mulţi tineri care cu siguranţă s-au bucurat şi ei deşi nu este ceva ce auzi în mod obişnuit“, a spus Matei Fogoroş, pensionar din Alba Iulia.

La fel de încântaţi s-au arătat şi cei mai mici participanţi la concert. „Mie cel mai mult mi-au plăcut păpuşile care au cântat“, a spus Sorin Drăghici, de patru ani din Alba Iulia. Mama fetiţei a explicat că Sorinei i-au plăcut cel mai mult costumele specifice pe care femeile din Corul Naţional de Cameră „Madrigal“ le poartă.

Concert de orgă aşteptat de iubitorii muzicii


Concertul de muzică de cameră nu este singurul eveniment dedicat melomanilor din Alba Iulia, pentru mâine este programat şi un concert de orgă. Programul muzical va fi susţinut de artistul Michele Sartori din Italia. „Din păcate orga nu mai este folosită la fel de mult în timpul slujbelor deşi este un instrument extraordinar. Va fi o bucurie să asculţi un concert de orgă cu un artist deosebit“, a spus Andreea Mesaroş, de 32 de ani, din Alba Iulia.

 Manifestările prilejuite de împlinirea a 1000 de ani de existenţă se vor încheia marţi, în data de 29 septembrie. Cu această ocazie va fi oficiată o slujbă religioasă la care vor participa doi cardinali şi 21 de episcopi. Ceremonia va începe la ora 10.00 şi sunt aşteptaţi să participe şi invitaţi din Germania, Italia, Ungaria şi Serbia.




Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite