Alba Iulia: Portret. MC Kotto întreţine atmosfera de la microfon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret. MC Kotto întreţine atmosfera de la microfon
Alba Iulia: Portret. MC Kotto întreţine atmosfera de la microfon

Gabriel Popovici este cunoscut de majoritatea albaiulienilor, şi nu numai, sub numele de MC Kotto. Ofiţer de poliţie de meserie, Gabriel şi-a luat majoratul ca şi „master of ceremonies“. Acesta are în spate o carieră de peste 18 ani la microfon, dedicată creării bunei dispoziţii pentru public. Emisiunea sa, „Stil de viaţă“ a fost un etalon pentru tinerii din Alba Iulia.  

Campion naţional la dans sportiv

Povestea sa începe în adolescenţă, când a participat ca şi partener de dans al fetei care reprezenta judeţul Alba la un concurs de miss.

„Am făcut parte din ansamblul Casei de Cultură a Sindicatelor. Eram unul dintre cei mai buni dansatori. Şansa mea a fost să fiu ales ca şi partener de dans la concursul de miss naţional, de pe acea vreme, la care participa şi judeţul nostru. M-a impresionat foarte mult primul impact cu Octavian Ursulescu, care prezenta concursul. El a fost modelul meu. Am încercat să-l imit. Totul a început dintr-o joacă“, îşi aminteşte MC Kotto. În perioada 1992-1996, acesta a fost consecutiv campion naţional la dans sportiv.

Coregraf, DJ şi MC

Gabriel Popovici a combinat dansul cu prezentarea diferitor evenimente, cu muzica dance şi house. „Pe la 20 de ani mi-am terminat cariera de dansator şi am făcut coregrafie. Timp de 10 ani am avut o trupă de dans, Black Kats. Am pregătit foarte mulţi dansatori. Şi acum, în timpul liber predau cursuri de dans sportiv“, a spus MC Kotto.

În acest timp, a trecut de la statutul de DJ la cel de MC, „master of ceremonies“. „La început am fost DJ în cluburile din Alba Iulia. Apoi am lucrat la un post de radio local, am prezentat tot felul de evenimente şi formaţii, inclusiv pe Marius Moga. Şi aşa am ajuns MC. Un rol importat îl are DJ-ul. Am făcut echipă cu Max de la Dj Project, iar în prezent îl am alături de mine pe Dj Raulo, care a făcut parte la un moment dat din trupa Morandi“, a precizat Gabriel Popovici.

Cea mai mare satisfacţia a sa este atunci când reuşeşte să mobilizeze mulţimea. „La una dintre sărbătorile locale din Alba Iulia, am fost singur pe scenă în faţă a 25.000 de oameni şi am reuşit să creez un moment artistic deosebit. Toţi oamenii s-au mişcat la unison pe melodia Gloriei Gaynor, I will survive. Şi acum mă trec fiorii când îmi amintesc. A fost fantastic“, îşi aminteşte MC Kotto.

Premiul „Omul anului“ pentru TV

Acesta recunoaşte că i-a fost foarte greu să împace profesia de ofiţer de poliţie cu acest hobby al său. „Am intrat în poliţie în 1995. La început, din cauza acestui hobby, am avut mari probleme la locul de muncă, mai ales că am avut şi o emisiune la TV, Stil de viaţă. Acum, superiorii mei mă încurajează în ceea ce fac“, a spus Gabriel Popovici. Albaiulianul a primit în 2008 premiul „Omul anului“, la secţiunea TV.

În continuare, în timpul liber, întreţine atmosfera într-unul din cluburile din oraş şi educă gusturile tineretului în materie de muzică, de la microfonul unui post de radio local.

Ce muzică asculţi?
G.P.: Pentru a mă relaxa, acasă ascult de obicei muzică clasică. Dintre artiştii români îmi plac Dj Optik, Adrian Eftimie, Lucian Bărbulescu, iar ca şi DJ străini Nic Fanciulli, Rossario Internulo, James Zabiela, John Digweed , Booka Shade.

Cum se distrează tineretul din ziua de astăzi?
G.P.:
Faţă de acum ceva timp în urmă, tinerii se distrează mult mai puţin. Poate şi din cauza situaţiei economice. Am observat că au tendinţa să selecţioneze clubul în funcţie de preţul biletului de intrare. Acum cluburile din oraş au intrare liberă şi aceasta e un lucru bun. Din păcate, tinerii de acum sunt mai puţin exuberanţi, chiar trişti, ascultă muzică românească comercială, care are aceeaşi linie melodică. De obicei când vin în club, sunt preocupaţi de aspectul celorlalţi, cine, ce poartă.

Ce-i place: „Pe parcursul timpului, am avut de-a face cu foarte multe persoane. Când am lucrat la TV am avut ocazia de a întâlni mulţi oameni şi de a-i studia. Sunt o persoană sociabilă, în consecinţă îmi plac foarte mult oamenii şi atitudinea acestora în diferite ipostaze. Îi admir pe cei care ştiu să se simtă bine în pielea lor şi pe cei care au reuşit să realizeze ceva prin forţe proprii. De asemenea, îmi plac lucrurile frumoase, de orice gen. Apreciez optimismul“.

Ce nu-i place: „Nu suport ipocrizia. Nici muzica de proastă calitate, care promovează incultura, gen manele. Nu-mi place vremea urâtă, când plouă sau ninge afară. Se face mizerie. Sunt adeptul curăţeniei, în orice spaţiu“.

Profil:
Născut: la 7 mai 1972, Alba Iulia
Educaţie: Postuniversitare, Academia de Studii Economice Bucureşti
Familie: căsătorit, o fetiţă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite