ALBA Luptător K1 condamnat la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luptătorul în gale de Local Combat, Benny Adegbuyi
Luptătorul în gale de Local Combat, Benny Adegbuyi

Luptătorul în gale de Local Combat, Benny Adegbuyi, a fost condamnat miercuri de Tribunalul Alba la o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat. Tânărul în vârstă de 27 de ani a fost implicat, în iunie 2009, într-o bătaie ce a avut loc în clubul Yax din oraşul Câmpeni.

Alături de luptătorul de K1 au mai fost condamnaţi alţi trei inculpaţi. Flaviu Traian Tărău (29 ani), cu domiciliul în Miercurea Nirajului, judeţul Mureş, a primit cea mai mare pedeapsă, de 9 ani de închisoare. Interlopul clujean Adalbert Valentin Şule a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare, iar Richard Lucaks Dominic, în vârstă de 25 de ani, din Aiud s-a ales cu 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani.

Daune de 180.000 de lei

Alţi trei tineri inculpaţi în dosar au fost achitaţi. Este vorba despre Bogdan Cristian Măgurean, Gheorghe Bota şi Alin Ionuţ Ardelean. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Tribunalul Alba a admis acţiunea civilă formulată de Spitalul Judeţean de urgenţă Alba Iulia şi a obligat în solidar inculpaţii condamnaţi la plata sumei de 13.161 lei reprezentând cheltuieli ocazionate de spitalizarea părţii vătămate. A fost admisă  şi acţiunea civilă formulată de victima bătăuşilor şi a obligat în solidar inculpaţii condamnaţi să plătească acestei părţi civile suma de 49.378 lei daune materiale şi 120.000 lei daune morale.


Luptătorul în gale de Local Combat, Benny Adegbuyi

Benny Adegbuyi, pe numele său real Benjamin Adegbuyi Adekunle Miron, poreclit Mister Gentleman şi The Hammer, s-a născut la Aiud din tată nigerian şi mamă româncă. În prezent locuieşte în Bucureşti şi este una dintre vedetele naţionale în galele de Local Combat organizate în ţară şi în străinătate.

Scandal în clubul Yax

Bătaia în urma căreia a rezultat dosarul penal a avut loc în luna iunie 2009, la clubul Yax din oraşul Cîmpeni. Claudiu Iulian Popa (27 de ani), fiul unui om de afaceri din Albac cu investiţii în domeniul turismului şi o veritabilă „beizadea“, a organizat o mega-petrecere pentru a-şi sărbători ziua de naştere. A invitat interlopi din mai multe judeţe ale ţării, persoane dubioase implicate în infracţiuni cu violenţă. La un moment dat a izbucnit un scandal între interlopi şi un bărbat din Câmpeni, Ioan Pui (39 ani).

Victima a fost bătută cu cruzime şi a ajuns în comă la spital. A fost internată la spitalul din Alba Iulia cu traumatism cranian grav şi cu traumatisme în zona umerilor şi a coastelor. Evoluţia scandalului a fost determinată şi de intervenţia cu întârziere a poliţiei şi a jandarmilor. Mulţi dintre cei care participau la petrecere au fost nevoiţi să sară pe geamuri afară pentrua scăpa de furia interlopilor.


Luptătorul în gale de Local Combat, Benny Adegbuyi

Agresorii au părăsit imediat oraşul şi s-au făcut nevăzuţi. Prima persaană arestată a fost Richard Lucaks Dominic, după care la diferite interval de timp, cuprinse între câteva zile şi câteva luni, au fost reţinuţi ceilalţi inculpaţi. Lupătorul de K1 a părăsit arestul preventiv în martie 2010, iar Adalbert Şule a fost eliberat în iunie 2010. Lukacs Dominic şi Alin Ardelean au părăsit arestul tot în martie 2010.

„Şmecherul“ de Apuseni

Adalbert Valentin Şule a fost condamnat în iulie 2008, de Tribunalul Arad, la cinci ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Sentinţa a rămas definitivă.

Şule a fost condamnat alături de alţi patru bărbaţi, printre care şi Vlad Alexandru Ţepeş, considerat liderul grupului. Cei cinci au fost acuzaţi că luau taxă de protecţie de la patronii mai multor baruri din Cluj-Napoca şi participau la „intervenţii“ de recuperări de bani prin şantaj, ameninţări şi bătăi.

Claudiu Popa, „şmecherul“ de Apuseni, organizatorul petrecerii din 2009, este, la rândul său, un personaj implicat în activităţi infracţionale. Este judecat în prezent în două dosare penale, în care este acuzat de înşelăciune şi ultraj contra bunelor moravuri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite