Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii vor putea lua Lumina de la Ierusalim de la Catedrala Reîntregirii
Credincioşii vor putea lua Lumina de la Ierusalim de la Catedrala Reîntregirii

Credincioşii ortodocşi din Alba Iulia care vor lua parte la slujba de Înviere de la Catedrala Reîntregirii Neamului vor putea să ia Lumină Sfântă de la Ierusalim.

Patriarhia Română a anunţat că Lumina Sfântă va fi adusă în România cu un avion special care va ajunge pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în seara zilei de 3 aprilie 2010, în jurul orei 19.00.

Credincioşii vor lua Lumina Sfântă de la Catedrală

De la Bucureşti, candelele, lămpaşele sau felinarele aprinse vor porni în mai multe locuri din ţară. „Arhiepiscopul Andrei Andreicuţ va hotărî dacă Lumina Sfântă va fi adusă de la Bucureşti sau de la Sibiu. Important este ca Lumina Sfântă să ajungă la Catedrală la ora 12 fără un sfert în noaptea de Înviere“, a spus preotul Teofil Tia.

Preoţii din celălalte parohi din Alba Iulia şi din apropierea municipiului vor putea să ia de asemenea Lumină de la Ierusalim. „Lumina va fi adusă într-un lămpaş special şi nu se va stinge nici dacă va bătea vântul. De aici va putea fi luată şi de ceilalţi preoţi care slujesc Slujba de Înviere“, a mai precizat preotul.

Sfântul şi Marele Mir la Alba Iulia

Ieri seară la Alba Iulia a ajuns şi o anforă care conţine Sfântul şi Marele Mir care a fost pregătit la Mănăstirea Antim şi sfinţit ieri, în Joia Mare, la Catedrala Patriarhală de la Bucureşti. La slujba de sfinţire a luat parte şi arhiepiscopul Andrei Andreicuţ.

„Înalt Prea Sfinţitul s-a întors la Alba Iulia cu o anforă specială din Grecia, care conţine cinci kilograme din Sfântul şi Marele Mir“, a mai spus preotul de la Alba Iulia. Mirul care a fost pregătit din mai multe ingredinte dintre care o parte sunt secrete va putea fi folosit doar pentru sfinţirea bisericilor şi a unor obiecte de cult.

„O parte din această cantitate se va păstra la fiecare Catedrală eparhială pentru sfinţirea Antimiselor, târnosirea şi resfinţirea bisericilor, iar altă parte va fi distribuită parohiilor din eparhie pentru săvârşirea Tainei Mirungerii“, a spus preotul Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite