Alba Iulia: Lucrări de modernizare pe drumul naţional Teiuş - Blaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Lucrări de modernizare pe drumul naţional Teiuş - Blaj
Alba Iulia: Lucrări de modernizare pe drumul naţional Teiuş - Blaj

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Naţionale derulează în această perioadă o investiţie de 9.600.000 lei pentru lucrări de consolidare şi modernizare a DN 14B, între localitatea Teiuş şi limita cu judeţul Sibiu

Finanţarea obiectivului se face în baza unui acord între Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României, lucrările fiind demarate deja pe unul dintre cele trei tronsoane. Din cauza uzurii avansate constructorul a decis să demareze lucrarea pe tronsonul de 11 km dintre Blaj şi Cistei.

Următoarea etapă va cuprinde tronsonul de 12 km dintre Blaj şi limita cu judeţul Sibiu şi la final tronsonul dintre Cistei până la Teiuş. Proiectul de reabilitare a DN 14B prevede turnarea unui covor asfaltic, a unui strat de uzură şi aducerea la profil a acostamentelor pe o distanţă de 36 km, obiectivul fiind acela de creştere a capacităţii portante.

Termenul de finalizare a investiţiei este luna octombrie a anului curent. DN 14B s-a aflat în ultimii ani într-o stare avansată de degradare, fiind considerat unul dintre cele mai deteriorate drumuri naţionale din ţară din cauza carosabilului plin de gropi şi denivelări. Până acum, din fonduri europene a fost reabilitat DJ 107 Blaj-Târnăveni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite