Lucrări întârziate la pasarela de pe DN 1 din Alba Iulia spre Sebeş din cauza traficului feroviar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare a pasarelei de peste calea ferată de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş sunt devansate cu câteva săptămâni. Lucrările de reabilitare sunt executate de firma Concefa Sibiu şi au o valoare de aproximativ 17,7 milioane de lei. Pasarela a fost închisă la sfârşitul lunii iulie, iar autorităţile speră să fie redat traficului rutier până la sfârşitul anului.

„Lucrările sunt puţin întârziate pentru că a fost nevoie de obţinerea autorizaţiilor şi avize pentru închiderea liniilor de cale ferată. Există restricţii de lucru deoarece pe sub pasarelă circulă zilnic în jur de 148 de trenuri şi marfare. Pe porţiunile respective se munceşte între ora 8.00 şi 9.00 dimineaţa şi 11.00 şi 12.15 la prânz“, a declarat Iacob Podaru, managerul de proiect.

Pentru a se respecta termenele lucrările se desfăşoară pe trei planuri.

image

Click pe imagine pentru a vedea galeria foto.

„În ceea ce priveşte infrastructura pasajului acum se lucrează la pile şi la armarea, cofrarea şi betonarea acestora. De asemenea, în dreptul traversării bretelei de ieşire înspre Sebeş se amenajează o copertină pentru protecţia maşinilor care circulă în zonă. Pe pasarelă se decopertează straturile de asfalt şi se demontează elementele prefabricate, bordurile şi trotuarul, de pe ambele părţi“, a mai spus Iacob Podaru.

În zilele următoare urmează se se demonteze toate cele o sută de grinzile de pe pasaj, iar conform graficului vor fi montate altele noi.

Lucrările de reabilitare sunt executate  de firma Concefa Sibiu şi au o valoare de aproximativ 17,7 milioane de lei, iar sumele provin în mare parte din fonduri europene.

Pasajul a fost închis la sfârşitul lunii iulie, iar autorităţile speră să fie redat traficului rutier până la sfârşitul anului.

image

GALERIE FOTO: Vezi care este stadiul lucrărilor.

Până atunci, şoferii mai au de aşteptat timp preţios la coloanele de maşini care se formează pe care se formează pe centura oraşului de pe DN 1 dintre Alba Iulia şi Sebeş.

„Am stat şi 45 de minute deoarece se formase o coloană de maşini de vreo doi kilometri. Mulţi şoferi se enervează, claxonează“, a spus Petru Făgăraş, de 57 de ani din Sebeş, care face zilnic naveta la locul de muncă din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite