Lucrări de modernizare pe străzi din Alba Iulia. Află aici stadiul investiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia cuprinde proiectul “Reparaţii capitale străzi cu dotare tehnicoedilitară în municipiul Alba Iulia” în cadrul căruia sunt prevăzute reparaţii şi reabilitări ale reţelei de străzi din cartierele “Lipoveni” şi “Maieri”.

Complementar acestor lucrări, este prevăzută reconversia străzilor care fac legătura între aceste cartiere şi alte zone din oraş. În cadrul proiectului s-au realizat până acum următoarele lucrări:

•     Pe strada Lucian Blaga au fost terminate în totalitate trotuarele împreuna cu 23 de parcări. Totodată pe acest tronson s-au turnat şi cele două straturi de asfalt necesare.
•    Pe strada Munteniei s-a realizat în întregime reţeaua de apă în lungime de 242 ml. S-au executat trotuarele şi se lucrează în prezent la infrastructura drumului.
•    În cazul străzii Traian s-a finalizat reţeaua de apă pe ambele sensuri până la intersecţia cu strada Dimitrie Cantemir şi s-a turnat primul strat de asfalt pe tronsonul cuprins între strada Ardealului şi strada Munteniei.
•    Strada Nicolae Titulescu (Zorilor) a beneficiat de execuţia trotuarelor şi s-a turnat stratul de uzură din asfalt.
•    Pe strada Mihai Viteazul s-au încheiat lucrările la trotuarul din zona magazinului Megavox şi se lucrează la infrastructura drumului.
•    Lucrările de pe strada Dobrogei au depăşit toate fazele de execuţie inclusiv stratul de binder, trotuarele şi accesele la proprietăţi.
•    Pe străzile Florilor şi Ion Arion au fost depăşite etapele de realizare a reţelei de canalizare pe 252 ml, trotuare şi accese la proprietăţi, infrastructura drumului şi primul strat de asfalt (binder).
•    Lucrările pe strada Bucureşti sunt aproape finalizate până la această dată fiind executate trotuarele şi accesele la proprietăţi, infrastructura drumului, primul strat de asfalt şi s-au amenajat spaţiile verzi.
•    Strada Oituz are finalizată reţeaua de canalizare, infrastructura drumului, 80% din trotuare şi accese la proprietăţi, iar primul strat de asfalt a fost turnat.
•    Pe strada Morii s-a realizat reţeaua de apă şi se lucrează la branşamente.
•    Pe strada Andrei Mureşanu au început lucrările la infrastructura drumului.

„Având în vedere faptul că zona investiţională se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, cu impact asupra rezidenţilor persoane fizice, juridice, instituţii, se aşteaptă ca îmbunătăţirea condiţiilor de trafic şi confort urban să conducă la regenerarea unor activităţi antreprenoriale de natura serviciilor şi comerţului“, se afirmă într-un comunicat de presă al Primăriei Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite