Alba Iulia: Locuri de muncă doar pentru muncitori necalificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Locuri de muncă doar pentru muncitori necalificaţi
Alba Iulia: Locuri de muncă doar pentru muncitori necalificaţi

Oferta de locuri de muncă în judeţul Alba continuă să fie foarte săracă în comparaţie cu numărul şomerilor. Nici măcar persoanele cu studii superioare nu au mari speranţe în găsirea unui loc de muncă.

Pentru următorul interval de timp, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă are o ofertă de doar 105 posturi.

La nivelul municipiului Alba Iulia sunt vacante 61 de locuri de muncă. Dintre acestea 52 sunt pentru muncitori necalificaţi. Patru sunt în domeniul tâmplărie, două pentru horticultori şi câte un post de şofer, inginer instalaţii construcţii şi de contabil.

În Sebeş, agenţia locală are la dipoziţie patru locuri pentru muncitorii necalificaţi, două pentru dulgheri şi tâmplari, şi câte un loc de ifronist, stivuitor şi montator termopane.

Alte 30 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la Blaj, unde este nevoie, de asemenea, doar de muncitori necalificaţi.

La Cîmpeni cererea de forţă de muncă este nesemnificativă. Sunt vacante trei locuri de confecţioner îmbrăcăminte. Numărul total al şomerilor din judeţ depăşeşte cifra de 17.000. Cu o rată a şomajului de 9,9 la sută, Alba este pe primul loc în Transilvania şi pe locul trei pe ţară, după Vaslui şi Mehedinţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite