Locuinţe sociale pentru rromii din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 locuinţe sociale vor fi puse la dispoziţia rromilor din cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia. Ţiganii vor putea intra în posesia acestora doar dacă au documente înregistrate în municipiul Alba Iulia.

Decizia Primăriei de a amplasa în cartierul Lumea Nouă aceste locuinţe vine la câteva luni după ce barăcile construite ilegal au fost dărâmate, iar terenurile din zonă curăţate.

Cele 11 locuinţe sociale care urmează să fie achiziţionate cu suma de 50.000 euro sunt containere de metal dotate cu toate utilităţile. Vor fi achiziţionate printr-o licitaţie publică la un preţ de aproximativ 4.000 euro. Containerele nu vor fi noi pentru că acest lucru ar costa Primăria Alba Iulia câteva zeci de mii de euro în plus.

Acestea vor fi puse la dispoziţia familiilor rrome care nu îşi permit o altă locuinţă. Pentru a evita posibile vandalizări ale containerelor, reprezentanţii primăriei au dat asigurări că acesta sunt făcute dintr-un material greu de distrus şi de transportat la fier vechi.

Proiectul prezentat în şedinţa de Consiliu Local a primit în unanimitate voturile consilierilor. Ca urmare noile locuiţe sociale pentru persoanele de etnie rromă vor fi achiziţionate şi amplasate în cartierul Lumea Nouă până la finele acestui an.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite