Mocăniţa revine după 30 de ani la Alba Iulia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locomotiva ultimei mocăniţe ce a circulat în Alba Iulia în urmă cu aproape 30 de ani a ajuns miercuri în zona fostei gări din centrul oraşului. Scopul demersului iniţiat de reprezentanţii primăriei are un scop turistic.

Locomotiva este amplasată pe două şine de cale ferată îngustă, în apropierea şanţului Cetăţii, în locul unde a funcţionat în trecut „Gara Mică“ a oraşului. Fosta haltă din centrul oraşului a funcţionat în zona actualei străzi Nicolae Bălcescu, în imediata apropiere a sediilor Electrica şi Agenţiei de Dezvoltare Regională. Locomotiva ultimei mocăniţe ce a circulat prin Alba Iulia a fost restaurată la Uzinele „16 Februarie“ din Cluj-Napoca.

Locomotiva a ajuns la Alba Iulia

Click pe poză pentru galerie foto

Proiectul primăriei mai prevede restaurarea unui vagon de persoane, care va fi adus şi amplasat lângă locomotivă. Mocăniţa a circulat pe ruta Alba Iulia - Zlatna până în anul 1984, oprea în 11 gări amenajate de-a lungul liniei ferate cu ecartament îngust. Linia, cu o lungime de peste 50 de kilometri avea şi trei puncte de alimentare cu apa la Alba Iulia, Şard şi Zlatna.

Mocăniţa a ajuns la Alba Iulia

Click pe poză pentru galerie foto

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite