Alba Iulia: Locatari de bloc, „terorizaţi“ de muzica unui mini-parc de distracţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Locatari de bloc, „terorizaţi“ de muzica unui mini-parc de distracţii
Alba Iulia: Locatari de bloc, „terorizaţi“ de muzica unui mini-parc de distracţii

Pe platoul de lângă Hotel Cetate, muzica răsună până seara tarziu. Albaiulienii se plâng de faptul că administratorii mini-parcului de distracţie pornesc difuzoarele la maxim şi atunci când nu au clienţi.

Mini-parcul de joacă este amplasat pe platoul Romanilor, în imediata vecinătate a Hotelului Cetate. Albaiulienii care locuiesc în blocurile de pe Bulevarul „1 Decembrie 1918“ se plâng de volumul mult prea mare al muzicii care se aude din părculeţul de maşini.

 „Nu suntem obligaţi să ascultăm asemenea melodii, de multe ori cu limbaj colorat. Ajungi obosit de la servici, nu poţi să te odihneşti deloc. Nu suntem cobai, ca să se testeze decibelii pe noi“, a spus Ion Fălăciugă, membru al Asociaţiei de proprietari Parc Cetate. Acesta a precizat că situaţia durează de câteva săptămâni.

„Am sesizat telefonic în mai multe rânduri primăria Alba Iulia, dar nu s-a rezolvat nimic. Din câte am înţeles, firma nu are autorizaţie decât pentru maşinuţe“, a completat albaiulianul Ion Fălăciugă.

Autorizaţie până la sfârşitul lunii octombrie


Părculeţul de distracţie „Mini scuter“ este administrat de firma constănţeană SC Eday Agrement SRL din Constanţa. Taxa achitată către Primăria Alba Iulia a fost de 1.800 lei.

„Autorizaţia de funcţionare a fost acordată pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1octombrie. Condiţiile impuse de municipalitate se referă la menţinerea curăţeniei suprafeţei ocupate, păstrarea ordinii şi liniştii publice“, a precizat Anca Crişan, din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Reprezentanţii parcului de maşinuţe consideră că volumul muzicii este unul normal. „Am primit un avertisment de la poliţie. Ne-au cerut să reducem volumul, pentru că-i deranjam pe unii localnici. Chiar şi la maxim, e un sunet acceptabil. Chiar am făcut o probă şi am trecut strada, în zona în care sunt blocurile. Nu cred că se aude atât de tare încât să deranjăm oamenii. În alte localităţi în care am mers, nu am avut nicioadată probleme cu gălăgia. Noi suntem autorizaţi, avem voie să pornim muzica“, a spus Edvin Mobin, de 26 de ani, reprezentantul „Mini scuter“.

Distracţie pentru cei mici

Cei câştigaţi sunt copiii. „E minunat. Aici îşi găsesc toate satisfacţiile cei mici. E un mod plăcut de petrecere a timpului, mai ales că maşinuţele vin rar în oraş“, a spus Zamfir Soare, un bunic în vârstă de 65 de ani din Crăciunel. Parcul de maşinuţe este deschis în intervalul orar 10.00 - 22.00, iar preţul unei runde este de 5 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite