Limba franceză iubită de copiii şi studenţii din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala "Avram Iancu" din Alba Iulia
Şcoala "Avram Iancu" din Alba Iulia

Timp de o săptămână, în perioada 20-26 martie, elevii şi studenţii din Alba Iulia au participat la mai multe acţiuni culturale şi artistice ocazionate de sărbătorirea „Săptămânii Francofoniei“. Copiii s-au implicat în concursuri pe teme culturale iar studenţii au organizat un recital de poezie şi au luat parte la vizionarea unui film franţuzesc.

Copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala „Avram Iancu“ din Alba Iulia au demonstrat că iubesc limba lui La Fontaine printr-o serie de evenimente. Manifestările au debutat cu un concurs de cultură şi civilizaţie franceză la care au participat mai mulţi tineri. Elevii au pregătit imagini care reprezintă simboluri ale Franţei şi  au răspuns la mai multe întrebări cu privire l corespondenţele dintre cultura franceză şi cea română.

Concursul l-a care s-au înscris elevi din toate clasele s-a desfăşurat în Centrul de Documentare şi Informare al şcolii. De asemenea elevii de gimnaziu au participat şi la editarea unei reviste în limba franceză.

Revistă editată de elevi

În revista „Zig-Zag“ se regăsesc teme diverse şi domenii interesante, literatură, gerografie, istorie şi pictură. „Contribuţia elevilor la realizarea revistei arată faptul că limba franceză este o limbă foarte vie, atractivă. Interesul elevilor pentru această acţiune desfăşurată sub semnul Zilei Internaţionale a Francofoniei demonstrează faptul că limba franceză este încă în sfera preferinţelor acestora“, a spus Elena Ignat, directorul Şcolii „Avram Iancu“ din Alba Iulia. Manifestări dedicate limbii franceze au organizat, pentru a cincea oară consecutiv  şi studenţii filologi ai Universităţii „1 Decembrie 1918”. 

A fost organizat un recital poetic la care au fost evocaţi marii poeţii francezi  şi s-a urmărit un film francez care a strâns în sală şi tineri care studiază alte domenii . „Franceza este limba iubirii şi este şi limba jocului. Eu studiez istorie la Universitatea de la Alba Iulia dar cred că astfel de acţiuni trebuie să se organizeze mai des. Poate reuşim să facem seri dedicate şi altor limbi şi culturi“, a spus Valeria Roşca, studentă în anul II la Universitatea din Alba Iulia.
 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite