Liceenii albaiulieni se vor întrece în confecţionarea costumelor din materiale reciclate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceeni din Alba Iulia vor lua parte la un concurs inedit, ei vor confecţiona costume din materiale reciclabile/reciclate . Acestea vor fi prezentate în cadrul unei parade la care sunt invitaţii toţi elevii de liceu din Alba Iulia, ce va avea loc la începutul lunii mai a acestui an, la Alba Mall.

Acţiunea denumită „E COOl!“ este organizată de  Consiliul Judeţean Alba, Agenţia Locală a Energiei Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Proiectul încearcă sensibilizarea elevilor şi a cadrelor didactice faţă de mediul înconjurător, implicarea  lor într-o activitate care presupune lucrul în echipă, şi stimularea creativităţii.

Marele premiu al concursului va consta într-o excursie de două zile a clasei câştigătoare. „Locaţia excursiei va fi o surpriză dar putem spune doar că va fi într-un loc foarte potrivit cu ideea unui turism verde“, au afirmat reprezentanţii ALEA.

La concurs pot participa toţi elevii liceelor din municipiul Alba Iulia (clasele IX-XIII), împreună cu clasa din care fac parte.
Clasele participante la concurs au la dispoziţie perioada cuprinsă între 1 aprilie – 28 aprilie 2010 pentru a realiza din materiale reciclabile/reciclate minim o ţinută vestimentară care va fi prezentată ulterior în cadrul unui spectacol la care vor fi invitaţi toţi elevii înscrişi în concurs. Clasele înscrise în concurs vor trebui să furnizeze ALEA o fotografie a costumului realizat şi un mesaj prin care să îşi motiveze interesul pentru mediul înconjurător, până la data de  28 aprilie 2010.

Va fi declarată câştigătoare clasa care va întruni cel mai mare număr de puncte în funcţie de originalitatea de care dau dovadă elevii, complexitatea vestimentaţiei, adecvarea mesajului transmis la tema propusă şi dovada lucrului în echipă.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite