Alba: Librărie de criză şi cursuri de bune maniere la Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” din Aiud derulează două proiecte care au ca obiectiv atragerea comunităţii înspre carte şi cultură. Până în 16 aprilie, aiudenii care au în biblioteci volume de care nu mai au nevoie pot să le doneze în cadrul proiectului „Librăria de criză”. De asemenea,  un număr de 15 elevi participă la cursuri intensive de bune maniere.

Cu ocazia Zilei Bibliotecarului, sărbătorită în fiecare 23 aprilie, la biblioteca din Aiud se desfăşoară o serie de activităţi. 

Proiectul „Librăria de criză" a fost iniţiat de Aurora Bogdan şi presupune crearea unui fond de carte, gratuit, pentru toţi cei interesaţi. În acest context, până în 16 aprilie, aiudenii care au în bibliotecile personale volume, de care nu mai au nevoie din diverse motive, pot să le doneze Bibliotecii „Liviu Rebreanu”.

În săptămâna de după Paşte, în faţa bibliotecii va fi organizată o expoziţie de carte cu „autoservire”, ai cărei vizitatori îşi vor putea lua acasă titlurile dorite. Cărţile care vor rămâne fără stăpân la sfârşitul expoziţiei vor fi donate bibliotecii din cadrul Penitenciarului Aiud şi celei din cadrul Aşezământului Social „Ilie Tesviteanul”. 

Evenimentul se desfăşoară sub sloganul „Carte în criză, caut stăpân” iar până în prezent au fost donate peste 400 de volume. 

Învaţă codul bunelor maniere

Un alt proiect se adresează unui grup de 15 elevi care, până în decembrie participă la cursurile intensive de bune maniere, susţinute de către Dana Grigoriţă. Până la balul domniţelor şi cavalerilor din luna decembrie când se încheie cursul, tinerii învaţă cum trebuie să se poarte în societate, se documentează la bibliotecă, pregătesc o piesă de teatru şi planifică o vizită la Opera din Cluj-Napoca.  

„Mereu am fost de părere că Aiudul este capitala culturală a judeţului Alba şi nu cred că sunt subiectiv. Ceea ce face acum biblioteca este încă un argument în plus al faptului că cei care se ocupă de actul de cultură în Aiud ştiu să se adapteze la prezent. E un motiv în plus să mă bucur că am reuşit să modernizez Biblioteca Municipală şi cred că aiudenilor nu poate decât să le placă ceea ce le pregătesc colaboratoarele mele din cadrul bibliotecii”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud. 

Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” din Aiud găzduieşte peste 80.000 de volume.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite