Liber la furat, pe calea ferată pe care circula „Mocăniţa“, trenuleţul moţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Marfa" taiată în bucăţi a ajuns la un centru de colectare de fier vechi, încărcată într-o autoutilitară . Trei bărbaţi din Alba sunt cercetaţi în libertate de poliţişti pentru furt calificat.

Tronsonul de cale ferată pe care circula „Mocăniţa“ a intrat în atenţia hoţilor de fier vechi. Trei bărbaţi din Baia de Arieş au fost prinşi marţi, 10 ianuarie, şi sunt cercetaţi de poliţişti. Sunt acuzaţi că ar fi furat 14 bucăţi de şină de cale feratăe de pe tronsonul de cale ferată îngustă Baia de Arieş – Abrud, pe care nu mai circulă acum niciun tren.

Poliţiştii spun că centrele de colectare de fier vechi au dispozitie să nu primească sine de cale ferată, însă nu respectă de fiecare dată interdicţia. Paguba urmează să fie calculată de către firma  care administrează tronsonul, Societatea de Administrare Active Feroviare Timişoara.

Tronsonul Baia de Arieş – Abrud se află pe Lista Monumentelor Istorice din România.

Constructia liniei inguste de cale ferata dintre Abrud şi Turda a început în 1891 şi a fost finalizată în 1912. Traseul nu mai este folosit de CFR din  1997, din motive de rentabilitate. Ulterior „Mocăniţa“ a fost inclusă pe Lista Monumentelor Istorice pe tronsonul Abrud-Vidolm, lucru ce a permis salvarea tronsonului de cale ferata de la topit.

„Mocaniţa“ ar putea deveni una dintre atracţiile  Munţilor Apuseni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite