Lansare de carte a poetului Dumitru Mălin: „Amintiri din ultima adolescenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este cel de-al zecelea volum de poezii care poartă semnătura lui Dumitru Mălin. Poetul a debutat în 1982, cu „Zodia mărturisirii“.

Volumul „Amintiri din ultima adolescenţă“ va fi lansat joi, de la ora 18.00, la Galeriile de Artă din Alba Iulia, Cartea va fi prezentată de Diana Câmpan şi Lavinia Dobra. Ilustraţia volumului a fost realizată de Romi Adam.

Cei care vor participa la lansare vor primi volumul gratuit, cu autograful autorului. Cartea  a văzut lumina tiparului cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean. „Amintiri din ultima adolescenţă“ este cel de-al zecelea volum de poezie ce poartă semnătura Dumitru Mălin. Poetul este catalogat de critica literară ca un scriitor exigent cu sine, care se afirmă în direcţia unei lirici romantice, într-un vers capabil să exprime într-un mod original melancolia amurgului.

Poetul a debutat în 1982,  cu „Zodia mărturisirii“. Doctor în filologie, cu teza „O ipostază a expresionismului poetic transilvănean: V.Copilu Cheatră“, Dumitru Mălin spune că a avut o carieră profesională sinuoasă. A fost, pe rând, profesor de franceză, director al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga“, inspector  în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Alba, iar acum  este director al Palatului Copiilor din Alba Iulia.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite