Campionii crimei: Luptător de K1 şi boxer din Alba, judecat pentru infracţiuni de crimă organizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Vasile Dărămuş, un fost boxer şi luptător de K1 din Alba Iulia, este judecat pentru infracţiuni de crimă organizată, în arest preventiv în dosarul utilajelor furate din ţări din vestul Europei. Acuzaţiile procurorilor sunt de constituire şi aderare la grup infracţional organizat şi furt cu consecinţe deosebit de grave.

Andrei Dărămuş (20 ani), fost campion naţional la box este cunoscut ca unul dintre liderii lumii interlope din Alba Iulia, fiind implicat, în ultimii ani, în mai multe infracţiuni cu violenţă, care s-au soldat cu dosare penale. A fost campion naţional la box şi la lupte de K1. Mai este judecat în două dosare penale pentru „lovire şi alte violenţe“ la Judecătoria Alba Iulia.

Dosarul în care este judecat fostul sportiv cuprinde 32 de nume, printre care şi directorul suspendat al SRI Alba, Ioan Tarnu şi un ofiţer de la Brigada de Crimă Organizată Alba Iulia, Liviu Schiau.

Prejudiciu de 4,5 milioane de euro

În dosar s-au constituit părţi civile din mai multe ţări europene. O parte din membrii grupării aveau rolul de a identifica utilajele agricole, modalitatea de păstrare şi depozitare folosită de proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, existenţa unor sisteme de alarmă sau de urmărire GPRS.

După executarea acestor operaţiuni, inculpaţii sustrăgeau utilajele şi întocmeau în fals facturile şi documentele de transport, necesare introducerii în România. Liderii grupului contactau firmele de trasport şi identificau potenţialii cumpărători.

Utilajele erau valorificate de către inculpaţi la preţuri mult sub valoarea reală, după contrafacerea seriilor de identificare. După arestarea a şapte inculpaţi în decembrie 2010, activitatea infracţională a grupării a continuat în aceeaşi manieră, fiind condusă de către inculpaţii Andrei Vasile Dărămuş şi Cornel Daniel Irimia.

Valoarea  prejudiciului produs este de aproximativ 4.500.000 Euro. Interlopul din Alba Iulia a fost reţinut în ianuarie 2011, alături de alţi opt inculpaţi. A fost campion naţional la box în mai multe rânduri, după 2004.

Lista inculpaţilor din dosarul utilajelor furate din UE: Vecchiolla Antonio, Liptak Florin Radu, Banciu Dan Ioan, Bursaş Ioan Ştefan, Băda Iulian Iosif, Dărămuş Andrei Vasile, Irimia Cornel, Oniga Mirel Florin, Samoilă Cosmin Marin, Bodea Florin Bujor, Lăscan Adrian Ioan, Sabău Lucian Liviu, Rus Ştefan Fillip, Oprea Cristian Călin, Stanciu Mircea, Kaiser Corneliu Pantilimon, Băndilă Dănuţ Cristian, Trusu Ovidiu, Iovanov Călin Lubomir, Tukacs Dorel Vasile, Marin Daniel Simion, Boier Călin, Condor Mircea, Tăuşan Ioan, Vinţan George, Pascu Iulian, Jelea Toma Mihai, Tarnu Ioan, Schiau Liviu, Albu Dumitru, Onea Viorel, Niţă Ionel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite