Alba Iulia: Jurnalişti şi scriitori de turism în vizită în judeţul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Executiv al FIJET (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism) a vizitat, ieri, câteva obicetive turistice din judeţul Alba.

FIJET este o entitate a presei mondiale, afiliată Organizaţiei Mondiale a Turismului, iar vizita efectuată în municipiul Alba Iulia şi în satul Răhău a constituit pentru autorităţile judeţene un bun prilej de promovare turistică. Astfel, câţiva reprezentanţi ai Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, precum şi ai Serviciului Turism din cadrul Consiliului Judeţean, au organizat un program de vizitare a obiectivelor turistice din Alba Iulia.

Itinerariul a debutat în Sala Unirii, la ora 11.30, unde cei şaptesprezece invitaţi au fost întâmpinaţi cu pâine, sare şi ţuică de către un grup de săteni din Oarda. A urmat o scurtă prezentare a Sălii Unirii, după care oaspeţii au asistat la ceremonialul schimbării gărzii de la Poarta III a Cetăţii Alba Carolina.

Obiective turistice vizitate de oaspeţi


Invitaţii au vizitat Traseul celor Trei Fortificaţii, Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Reîntregirii şi Muzeul de Icoane din curtea Palatului Arhiepiscopal, după care au poposit în crama Pensiunii Preciosa pentru o degustare de vinuri.

Oaspeţii şi-au încheiat călătoria în judeţul Alba printr-o deplasare în satul Răhău, unde au vizitat pensiunea „La Mesteceni” şi Şcoala Englezească de Călărie din cadrul acesteia. De asemenea, întreaga excursie a fost o bună ocazie pentru membrii Serviciului Turism de a purta discuţii cu personalităţile sosite în judeţ pe tema turismului.

Prezenţa FIJET în România se datorează ceremoniei de decernare a premiului „Mărul de aur”, desfăşurată la Sibiu în 6 septembrie 2009.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite