Alba Iulia: Salarii diminuate la Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia vor încasa un salariu diminiat cu 15,5 la sută în lunile noiembrie şi decembrie.

Magistraţii de la aceste instanţe nu îşi vor putea lua zile libere şi nici nu îşi pot reduce programul de lucru cu două ore, aşa cum impune legea salarizării unice.

„Am ajuns la concluzia că nu putem să luăm în calcul nici zilele libere şi nici reducerea programului de lucru din cauza volumului foarte mare de cauze. La nivelul Tribunalului Alba pentru reducerea cheltuielilor de personal cu 15,5% fiecare judecător ar trebui să-şi ia câte 3 zile lucrătoare libere în noiembrie şi decembrie", a declarat judecătorul Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba.

Şi la Judecătorie s-a ajuns la concluzia că o eventuală întrerupere a activităţii este imposibilă. "Nu ne permitem nici măcar să reducem programul de lucru în condiţiile în care pentru a putea face faţă venim la serviciu chiar şi sâmbăta şi duminica", a spus judecătorul Andrei Băncilă, purtătorul de cuvânt al instanţei.

La Curtea de Apel Alba Iulia nu s-a luat încă o decize în legătură cu opţiunea magistraţilor. Reprezentanţii instanţei de judecată au spus că orice hotărâre nu va afecta actul de justiţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite