Job-club pentru 300 de şomeri din Alba Iulia, Abrud şi Câmpeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de şomeri vor beneficia de de servicii în vederea reintegrării pe piaţa muncii, mediere şi consiliere profesională. Proiectul se numeşte „Servicii specializate pentru şomeri, are o durată de 24 de luni şi este implementat de Cabinetul Individual de Psihologie „Silvana Capriş“ Petroşani, în parteneriat cu AJOFM Alba.

Nouatatea acestui proiect în valoare de 2 milioane de lei, cofinanţat din fonduri europene, este înfiinţarea a trei job-cluburi în oraşele Alba Iulia, Abrud şi Câmpeni.

„Prima dată, facem o evaluare psihologică, printr-un expert psiholog şi stabilim un profil de personalitate şi aptitudinal, adică al potenţialului de care dispune acest individ, după care, în funcţie de recomandările psihologului, este mediat în muncă de specialiştii din AJOFM“, a declarat Silvana Capriş.

După ce şomerul ajunge să fie consiliat în muncă de specialişti, va fi ajutat să-şi găsească un loc de muncă şi cu ajutorul Internetului, în cadrul celor trei job-cluburi. Prin activităţile de tip job-club se va urmări formarea unei atitudini active, positive, în scopul găsirii unui loc de muncă.

Şomerii beneficiază gratuit şi de avizul psihologic necesar încadrării în muncă. Proiectul mai prevede calificarea a 30 de şomeri şi angajarea efectivă a unui număr de 60 de persoane.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite