Jandarmii asigură ordinea publică în staţiunile montane din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmi în misiune în staţiuni montane Foto: Mediafax
Jandarmi în misiune în staţiuni montane Foto: Mediafax

Misiunile de menţinere a ordinii publice în staţiunile montane au dat de lucru jandarmilor. Din cele peste 700 de misiuni executate în luna ianuarie cele mai multe au avut loc în staţiunile montane şi pe traseele turistice.  

În timpul misiunilor de patrulare jandarmii au urmărit prevenirea unor evenimente negative în care să fie implicaţi cetăţenii. „De asemenea, instituţia a asigurat ordinea publică în cazul a 16  manifestări religioase, cultural-artistice şi competiţii sportive, jandarmii acţionând pe timpul ceremoniilor religioase prilejuite de sărbătorile creştine de la început de an, îndeplinind misiuni din sfera de competenţă pe timpul deschiderii oficiale a Domeniului Schiabil de la Muntele Şurianu şi prevenind apariţia unor fapte de natură  contravenţională şi penală pe timpul meciurilor de baschet susţinute de C.S. Universitatea L.P.S. Alba Iulia în cadrul Ligii I de baschet feminin“, a declarat Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Solicitări prin 112

Efectivele inspectoratului au intervenit în 17 cazuri semnalate prin intermediul numărului unic de urgenţe 112,  acţionând pentru aplanarea unor conflicte spontane, restabilirea liniştii publice precum şi pentru combaterea unor fapte antisociale. „În plus, au fost executate aproape 200 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor  de aducere a unor persoane implicate în procese aflate pe rolul instanţelor de judecată  sau în anchete derulate la nivelul parchetelor. Pe lângă acestea, jandarmii au asigurat paza  şi protecţia unui număr de aproximativ 90 de transporturi de bunuri, valori, înscrisuri şi produse cu caracter special“, a completat reprezentantul Jandarmeriei Alba.

Acesta susţine că în luna februarie structurile montane ale inspectoratului vor intensifica acţiunile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în staţiuni şi pe traseele turistice adiacente, acţionând pentru descoperirea şi sancţionarea faptelor de natură penală sau contravenţională şi vor veghea la buna desfăşurare a unor manifestări cultural artistice şi sportive, de exemplu  „Serbările Zăpezii“ de la Arieşeni. „Totodată, având în vedere faptul că la sfârşitul lunii februarie va începe returul campionatului de fotbal, pregătirea misiunilor de asigurare a ordinii, liniştii publice şi a siguranţei cetăţenilor pe timpul întâlnirilor sportive a început încă de pe acum şi este o altă direcţie de acţiune a inspectoratului pe întreg parcursul lunii februarie“, a concluzionat Cosmin Jurcoveţ.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite