Jandarm din Alba instruit în arte marţiale chineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba a participat recent la un stagiu de pregătire în domeniul artelor marţiale sub coordonarea a trei instructori chinzi, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa.

La această formă de instruire au participat 65 de jandarmi, proveniţi din toate unităţile Jandarmeriei Române, printre care şi sublocotenentul Marius Nicoară, ofiţer operativ în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba.

Încadraţi în structurile de ordine publică ale Jandarmeriei Române, cei 65 de luptători au fost instruiţi după modelul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze, într-un stil de luptă fără armă, care foloseşte mişcări principale cum ar fi: loviturile de picior, loviturile de pumn, aruncările şi prizele, conţinutul pregătirii fiind împărţit în patru părţi: pregătirea de bază, aruncările, stilul de luptă Kung Fu, precum şi simularea luptei reale.

La sfârşitul cursului, participanţii  au primit diplome de absolvire, dovadă a recunoaşterii aptitudinilor fizice şi psihice în domeniul artelor marţiale. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite