Jaf armat la o benzinărie din Alba Iulia cu un pistol de jucărie. Agresorul a fost prins de poliţie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul jafului a fost prins de poliţişti
Autorul jafului a fost prins de poliţişti

Un tânăr de 25 de ani este autorul unui jaf armat produs miercuri dimineaţa,  la o benzinărie din Alba Iulia. Doi angajaţi ai staţiei au fost ameninţaţi cu un pistol de jucărie. Autorul a plecat cu 500 de lei şi cu telefoanele victimelor.

UPDATE 7 Comunicatul oficial al IPJ Alba:  „În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia cu sprijinul poliţiştilor in cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, la data de 28.09.2011, s-a reuşit identificarea şi prinderea principalului suspect de comiterea, în noaptea de 27/28.09.2011 a tâlhăriei comisă în incinta unei staţii de carburanţi de pe raza municipiului Alba Iulia.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, la ora 3,50 R.R.R., de 25 de ani, din municipiul Alba Iulia, folosind un pistol folosit în jocul airsoft, i-a ameninţat pe cei doi angajaţi ai staţiei de carburanţi după care a sustras din casa de marcat suma de 1.000 lei, provenită din vânzări precum şi 2 telefoane mobile aparţinând celor doi angajaţi.  

După comiterea faptei suspectul a aruncat cele două telefoane mobile   într-o grădină de pe raza municipiului Alba Iulia, iar pistolul şi îmbrăcămintea într-un tomberon. La comiterea faptei acesta a folosit autovehiculul proprietate personală, pe care l-a abandonat în cartierul Bărăbanţ din Alba Iulia. Ulterior, la orele 11.00, acesta a reclamat la Poliţia Municipiului Alba Iulia, furtul autovehiculului.

Cu ocazia cercetărilor efectuate a fost găsită întreaga sumă de bani, pe care suspectul a ascuns-o într-un boschet, pe raza municipiului Alba Iulia.  R.R.R. a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere,  iar cercetările sunt continuate faţă de suspect, urmând ca mâine, 29.09.2011, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie“.
 
UPDATE 6 Pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi se vede cum autorul jafului îl pune la podea pe bărbatul care era de serviciu la benzinărie, timp în care îl loveşte cu picioarele şi are aţintit asupra lui pistolul. Nici angajata benzinăriei nu a avut parte de un tratament mai bun. Agresorul îi cere banii din casă  în timp ce-i ţine pistolul în zona gâtului. În cele din urmă femeia s-a văzut obligată să-i dea suma de bani. În total, 1.000 de lei, sumă recuperată integral de poliţişti.

UPDATE 5 Potrivit anchetatorilor, tânărul şi-a abandonat într-un tomberon pantalonii cu era îmbrăcat în timpul jafului, dar şi pistolul, care s-a dovedit a fi unul de jucărie. Toate au fost găsite de poliţişti în cartierul Bărăbanţ din Alba Iulia şi vor fi folosite ca probe în timpul cercetării penale. Suma totală cu care a plecat din benzinărie este de  1.000 de lei. Anchetatorii au găsit banii abandonaţi de agresor printre  nişte boscheţi, în aceeaşi zonă din Bărăbanţ. Cel mai probabil agresorul i-a dosit în ascunzătoarea de ocazie cu gândul de a-i lua ulterior.

UPDATE 4: Autorul jafului a fost prins de poliţişti. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani din Alba Iulia.

Jaful a avut loc la staţia Rompetrol din apropieera Gării şi Autogării

UPDATE 3 Potrivit unor surse apropiate anchetei, maşina folosită de bărbatul care a jefuit benzinăria a fost găsită de poliţişti.

UPDATE 2:Benzinăria era dotată atât cu sistem antiefracţie, cât şi cu sistem de supraveghere video, ambele funcţionale, iar ultima revizie tehnică s-a făcut tocmai în această lună, potrivit spuselor mangerului societăţii,   După ce unul dintre angajaţi a reuşit să alerteze firma de pază şi protecţie prin apăsarea butonului de panică, angajaţii acesteia au ajuns în trei minute. Autorul tâlhăriei se făcuse deja nevăzut.

UPDATE 1 Din spusele reprezentanţilor benzinăriei la care a avut loc jaful, cel mai probabil, autorul şi-a  parcat maşina pe o arteră din apropierea benzinăriei, aflate pe strada Republicii, după care a intrat în benzinărie şi şi-a pus planul în aplicare.

„La ora respectivă nu era niciun client în benzinărie. Cei doi colegi ai mei s-au trezit la un moment dat cu un bărbat care purta un fel de mască, care îi acoperea faţa. Avea  la el şi un pistol cu care l-a ameninţat pe unul dintre colegii mei, în sensul că l-a pus la podea cu pistolul aţintit spre el.  Comportamentul agresorului a fost unul violent. Trebuie să vă spun că angajaţii s-au comportat exemplar, nu am ce să le reproşez, au făcut aşa cum au fost instruiţi la diferite stagii de pregătire la care au participat“, a declarat managerul benzinăriei la care a avut loc jaful.

Reprezentanţii benzinăriei estimează că este vorba de un tânăr de până în 25 de ani.

Incidentul a avut loc la ora 03.50. Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112 de către angajata staţiei Rompetrol din apropierea Gării cu privire la faptul că o persoană necunoscută a ameninţat-o cu un pistol şi i-a sustras din casa de marcat suma de 500 lei şi două telefoane mobile.

La momentul producerii japfului în magazinul staţiei de carburanţi se aflau B.I. C., de 24 de ani, din Alba Iulia şi P.G.S., de 25 de ani, din Zlatna, ambii angajaţi ai benzinăriei.

La un moment dat pe uşa principală de acces a intrat o persoană necunoscută de sex bărbătesc care i-a ameninţat pe cei doi angajaţi cu un obiect de culoare neagră cu forma unui pistol, pe bărbat trântindu-l la podea, iar femeii solicitîndu-i banii din încasări. De asemenea acesta le-a luat cele două telefoane mobile după care  a părăsit incinta benzinăriei, deplasându-se spre o parcare din apropierea acesteia, unde s-a urcat într-un autovehicul de culoare închisă şi a dispărut.

„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost luate măsurile specific poliţieneşti în vederea identificării autorului, tragerea lui la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului“, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite