Alba Iulia: Izolarea copiilor răciţi, soluţie în combaterea gripei noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Izolarea copiilor răciţi, soluţie în combaterea gripei noi
Alba Iulia: Izolarea copiilor răciţi, soluţie în combaterea gripei noi

În perioada 15-30 septembrie părinţii copiilor care învaţă în şcolile din judeţul Alba vor fi informaţi despre noile măsuri de prevenire a gripei noi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba consideră o parte dintre măsurile de prevenire a gripei exagerate.

 În primele zile de şcoală elevii care învaţă în unităţile de învăţământ din judeţul Alba vor fi examinaţi medical şi pentru a se vedea dacă prezintă sintome de gripă.

Până la data de 30 septembrie concomitent cu examinarea elevilor vor fi organizate în şcoli întâlniri cu părinţii pentru a se face o informare temeinică referitoare la gripa nouă.

Izolarea o soluţie pentru evitarea gripei


Purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Alba, medicul pediatru Olimpia Candrea spune că această campanie de informare este necesară pentru a se evita panica şi pentru o mai bună înţelegere a măsurilor de igienă care se impun mai ales în colectivităţile de copii.

„În primul rând vom organiza aceste întâlniri cu părinţii la care vor fi distribuite şi pliante de informare.  Regulile de igienă sunt importante. Nu trebuie creată panică. În alte state,  o regulă de bază este izolarea. Dacă  copilul are febră trebuie să fie izolaţi, trebuie ţinut acasă câteva zile”, a spus medicul Olimpia Candrea.

Ordinul Ministerului Sănătăţii este destul de drastic şi prevede suspendarea cursurilor în clasele în care sunt mai mulţi elevi bolnavi De asemenea ordinul prevede şi suspendarea cursurilor pentru şapte zile în toată şcoala în care apar trei cazuri de gripă nouă în clase diferite.

Profesorii sunt nemulţumiţi

Inspectorul şcolar general, Cornel Sandu, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba spune că o parte dintre măsurile care se regăsesc în ordinul Ministerului Sănătăţii sunt exagerate.
„În primul rând ar fi fost normal să se fi cerut şi recomandarea ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Sunt şi chestiuni absurde, cum ar fi achiziţionatea în fiecare şcoală a 200 de măşti de unică folosinţă. Trebuia prevăzut un procent nu impusă o cifră, pentru că sunt şcoli în care sunt mai puţin de 100 de elevi şi altele în care câteva sute”, a spus Cornel Sandu.

Inspectorul şcolar general este de părere că cea mai bună măsură este vaccinarea. „Sunt  multe măsuri pe care Ministerul Sănătăţii le impune profesorilor dar trebuie să se gândească şi la cadrele didactice. Să vedem dacă la acesstă vaccinare vor fi incluşi în grupul de risc pentru că la toate celelalte deşi sunt expuşi au fost lăsaţi pe afară”, a mai spus Cornel Sandu.

Medicul Olimpia Candrea spune că respectarea regulilor de igienă este esenţială



 

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite