Alba Iulia: UPDATE FOTO VIDEO Fosta fabrică Albalact este cuprinsă de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acoperişul fostei fabrici Albalact din zona industrială a oraşului Alba Iulia a ars într-un incendiu devastator. Pompierii se luptă cu flăcările de aproape două ore.

CITIŢI ŞI: Pagube de peste 150.000 lei în incendiul de la fosta fabrică Albalact

UPDATE ora 17.50: După aproximativ două ore de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat. Din incinta halei au fost evacuate 22 de tuburi de oxigen şi 5 butelii de aragaz. Din primele cercetări ale pompierilor rezultă că incendiul ar fi izbucnit din cauza nerespectării normelor PSI în timpul dezmembrării unor părţi metalice ale halei prin sudură oxiacetilenică sau cu flexul.

A luat foc polistirenul izolator şi apoi acoperişul din lemn cu folie bituminoasă. Cauza exactă a declanşării flăcărilor va fi stabilită de pompierii militari la finalul anchetei. Intervenţia pompierilor a fost coordonată de însuşi inspectorul-şef al ISU Alba, col. Dorel Sofica.

image

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au reuşit să stăpânească focul, deşi la un moment dat exista pericolul ca incendiul să se extindă şi la alte imobile.Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale.

image

Pagubele sunt în valoare de sute de mii de lei având în vedere suprafaţa mare distrusă de peste 1.000 de metri pătraţi. Acoperişul era realizat pe structură de lemn lucru care a determinat extinderea rapidă a focului.

image

A contribuit şi căldura de afară, la Alba Iulia înregistrându-se peste 30 de grade Celsius.În zonă circulaţia a fost blocată, lucru ce a paralizat aproape în întregime o mare parte a oraşului. Nu au existat victime. Hala era dezafectată de mai multă vreme şi nu mai era utilizată pentru activităţi industriale.

image

Fumul înecăcios a invadat apartamentele din apropiere. La aproximativ 100 de metri de hala dezafectată a fabricii se află o benzinărie Petrom. Sute de curioşi au ieşit în stradă pentru a asista la efortul pompierilor de a stinge focul. Este cel mai puternic incendiu întrgistrat în ultimii ani la Alba Iulia.

image
image
image
Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite