Alba Iulia: Ţinute din deşeuri reciclabile realizate de liceeni, prezentate la Green Fashion Show

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul campaniei „E Cool“ elevii vor realize ţinute vestimentare din materiale reciclate, de la saci de gunoi până la hârtie de ziar. Parada costumelor va avea loc pe 22 martie la Alba Mall. Valoarea totală a proiectului iniţiat de Agenţia Locală a Energiei Alba este de 3.500 lei.

Agenţia Locală a Energiei (ALEA) Alba împreună cu Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Alba organizează în această lună cea de-a doua ediţie a campaniei „E Cool“.

Fiecare liceu din judeţ şi-a desemnat cel puţin o echipă care să participe la competiţia de modă cu haine realizate din materiale reciclabile sau reciclate.

535 de elevi înscrişi

Peste 500 de elevii s-au înscris pentru a lua parte la campania „E Cool“. Concursul constă în realizarea de către elevii a unei ţinute vestimentare din materiale reciclabile ce va fi prezentată în cadrului unui spectacol de modă. Materialele folosite trebuie să fie deşeuri recuperate din natură cum ar fi peturi, doze de bere, hârtii sau cartoane.

image

„În cadrul campaniei s-au înscris 535 de elevi organizaţi pe 42 de grupe. Fiecare grupă va trebui să refolosească într-un mod inedit deşeuri din mediul înconjurător, transformându-le în îmbrăcăminte. Evenimentul are ca şi scop mobilizarea şi responsabilizarea elevilor faţă de mediul înconjurător“, a spus Florin Andronescu, directorul ALEA Alba. Acesta a precizat că faţă de ediţia anterioară, numărul elevilor angrenaţi în competiţie aproape s-a triplat.

„Campania vine să completeze celelalte acţiuni demarate de inspectoratul şcolar şi care promovează un stil de viaţă sănătos. Să sperăm că printre participanţi se vor număra şi viitori specialişti în domeniul energiei verzi“, a spus Antonina Panait, de la ISJ Alba. Bugetul campaniei este de 3.500 lei.

Premiul cel mare, o excursie cu echipa

Punctul culminat al campaniei se va desfăşura în 22 martie, când are loc la Alba Mall parada costumelor „Green Fashion Show“. Prezentarea de modă va fi urmată de un spectacol susţinut de formaţia Guess Who. Va fi declarată câştigătoare echipa care va întruni cel mai mare număr de puncte în funcţie de originalitate, complexitatea vestimentaţiei, adecvarea mesajului transmis la tema propusă şi dovada lucrului în echipă.

„Pregătim o costumaţie aparte. Muncim la o scenetă între un vampir şi un înger. Costumaţia personajelor noastre este bazată pe hârtie creponată de diverse culori. Suntem o echipă de 12 elevi din clasa a XI de la Liceul Apulum şi sperăm să obţinem marele premiu. Avem experienţa ediţiei anterioare, în cadrul căreia am ocupat locul II“, a spus Andrei Nicola, coordonatorul echipei  „Dark Fantasy“ de la Colegiul Apulum din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite