Alba Iulia: Spectacol de muzică populară, fanfară şi folk la Casa de Cultură a Sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra ediţie a evenimentului „Sărbătoare în ianuarie“ va reuni pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia nume cunoscute ale folclorului românesc, printre care Roxana Reche, Alexandru Pal, Maria Filimon, Cătălin Haşa, Ina Todoran sau Leontina Fărcaş

Spectacolul organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia are loc duminică, 23 ianuarie, începând cu ora 17.00 şi marchează împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859.

„Organizăm acest spectacol începând cu anul 2008. Marchează un moment important din istoria poporului român. Pe de altă parte, este spectacolul de debut al Centrului «Augustin Bena», iar interpreţii sunt toţi formaţi în cadrul instituţiei noastre“, a precizat Daniela Floroian, reprezentantul instituţiei.

Program variat

Alături de interpreţii de muzică populară,  pe scenă vor urca grupul vocal „Primavera“, suită orchestrală din Ardeal, din Bihor şi Maramureş, precum şi suita Arieşul şi Crihalma.

„Cele mai multe aplauze le primeşte întotdeauna fanfara. Impresionează prin costume, ţinută, instrumentele muzicale aparte. De data acesta vor pregăti o supriză publicului, vor avea un repertoriu diversificat“, a spus Daniela Floroian.

Leontina Fărcaş alături de „Muguri de tezaur“ este un alt moment aparte. Copii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani vor cânta piese populare din repertoriul specific zonei noastre. 

„La finalul spectacolului toţi artiştii vor intona cânterce patriotice, «Aşa-i românul» şi «Hai să-ntindem hora mare» în semn de recunoştinţă pentru Unirea de la 24 ianuarie 1859“, a mai spus Daniela Floroian, directorul Centrului de cultură „Augustin Bena“.

Intrarea la spectacolul „Sărbătoare în ianuarie“ este liberă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite