Premieră la Teatrul de Păpuşi din Alba Iulia: „Cine va păzi clopoţeii?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secvenţă din piesa „Universul din lanterna magică“
Secvenţă din piesa „Universul din lanterna magică“

Actorii Teatrului de Păpuşi „Prichindel“ pun în scenă o poveste construită pe clasica luptă dintre bine şi rău. Spectacolul este construit din mai multe tablouri arhetipale care îi poartă pe spectatori în diverse lumi şi culturi.

Spectacolul este descris de organizatori ca unul plin de muzică, culoare, dinamism şi viaţă. În povestea pusă în scenă de actorii de la  „Prichindel“ sunt conturate,  cu măiestrie, valori umane universale precum prietenia, speranţa, dragostea pentru natură şi solidaritatea.

Tablourile  arhetipale pe care este construit spectacolul sunt legate ingenios prin prezenţa unui „fulg de păpădie”,  care îi poartă pe spectatori în diverse lumi şi  culturi.

Diferenţele culturale sunt unite, în cele din urmă, de acelaşi idealuri şi valori umane. Regia artistică a spectacolului este semnată de  Teodora Popa, după scenariul lui  Marian Sandu, iar responsabil de partea muzicală este  Levente Szocz.

Piesa îi are în distribuţie pe Amalia Pop, Teodora Popa, Radu Hăprian Dan, Anca Hăprian  Dan, Ramona Mincu Benchea, Elena Scorţeanu.Costumele sunt realizate de Mirela Tămăşan, iar tâmplăria de Maria Goia.  Maestru de lumini este Ovidiu Tămăşan, iar maşinist  Ilie Petrescu.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, 18 martie , de la  ora 11.00,  pe scena Teartrului de Păpuşi „Prichindel“.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite