Alba Iulia: Piesa de teatru „Praf în ochi“se joacă la Casa de Cultură a Studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul este jucat în avanpremieră la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi are loc în această seară de la ora 19.00. Piesa scrisă de Eugene Marin Labiche, maestrul farsei franceze a secolului al  XIX-lea, este jucată de actori din Sibiu. Intrarea este liberă.

Povestirea umoristică „Praf în ochi“ este scrisă de dramaturgul francez Eugene Marin Labiche, autor de povestiri, iar numele său este asociat de specialişti cu cel al lui Ion Creangă şi Duiliu Zamfirescu.

Spectacolul, o producţie S.O.S. Art Sibiu regizat de Adrian Tulbure, îi are în distribuţie pe Alex Muntean, Silvia Seuşan, Romina Stroia, Adela Puşcaş, Andreea Duma, Gabriel Sterian, Mădălina Sas şi Ada Şoaică.

Comedie cu valenţe dramatice

„Este prima confruntare a noastră cu publicul din Alba Iulia. Este un text prea puţin jucat pe scenă. Este un spectacol de comedie, căruia noi am încercat să-i dăm nişte valenţe mai adânci.

Povestea este una banală şi este valabilă şi în zilelele noastre. Este vorba despre doi tineri care vor să se căsătorească, iar familiile lor încearcă să se impresioneze una pe cealaltă. Bucuria unei eventuale căsătorii este umbrită de faptul că părinţii băiatului, un tânăr avocat, ar putea considera familia fetei inferioară din punct de vedere social şi financiar. Tactica aleasă este cea a «prafului în ochi», mai exact afişarea unui lux pe care nu şi l-ar putea permite“, a spus Adrian Tulbure, regizorul piesei„Praf în ochi“.

Piesa de teatru este jucată în avanpremieră la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

„Spectacolul este o repetiţie cu publicul din Alba Iulia, prin care vrem să ne facem cunoscuţi printre iubitorii  de teatru de aici. Sperăm ca lumea să vină în primul rând în sala de spectacol, ca să ne cunoască“, a încheiat regizorul Adrian Tulbure.

Premiera piesei va avea loc tot pe aceeaşi scenă şi este programată pentru 18 martie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite