Alba: Italian trimis în judecată pentru jaful de la Prima Exchange. Riscă 18 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giovanni Granieri este acuzat de tâlhărie după ce a agresat casiera şi a sustras o sumă de bani. Cetăţeanul italian este considerat autorul jafului după ce SRI a analizat imaginile surprinse de camera de luat vederi de la casa de schimb.

Jaful şi tâlhăria de la casa de schimb valutar Prima Exchange din Alba Iulia a ajuns pe masa judecătorilor. Procurorii l-au trimis în judecată pe principalul suspect în acest dosar, cetăţeanul italian Giovanni Granieri.

Aceasta chiar dacă, la puţin timp după producerea jafului, italianul a fost eliberat din arest de judecători pe motiv că nu există probe suficiente care să arate că el este autorul jafului.

A atacat casiera cu spray şi foc

Jaful de la casa de schimb Prima Exchange, amplasată pe strada Primăverii, a avut loc în 21 februarie 2010, dimineaţa. Un bărbat a determinat-o pe casieră să iasă din incinta casei de schimb, după ce a răsturnat pancarta pe care era afişat cursul valutar. Imediat a atacat-o cu un spray pe care l-a pulverizat cu foc pe faţa femeii.

A ţinut în faţa spray-ului o brichetă aprinsă, iar flacăra rezultată a produs arsuri pe faţa femeii, care a căzut la pământ. Bărbatul a intrat în casă şi a sustras 5.540 de euro şi 400 de lei. La faţa locului au fost găsite un ceas italian şi un fular cu păr, bunuri ce au fost transmise Institutului de Criminalistică din Bucureşti pentru efectuarea unui test ADN. Italianul a fost reţinut a doua zi de poliţişti.

„Este o mare greşeală. Nu sunt eu vinovatul“, a afirmat Giovani Granieri. Nu a recunoscut fapta pe tot parcursul cercetărilor. A fost eliberat în 23 martie 2010, după ce judecătorul a constatat că din imaginile surprinse de camera de luat vederi nu rezulta cu exactitate că italianul ar fi autorul jafului. Mai mult, trei martori au declarat că Giovani Grannieri s-ar fi aflat în oraşul Abrud la ora producerii incidentului de la casa de schimb.

Condamnat şi pentru tentativă de omor

Procurorii au solicitat, însă, efectuarea unei analize a imaginilor de către SRI. Concluzia acestora, care a stat şi la baza rechizitoriului de trimitere în judecată, a fost că fizionomia persoanei surprinsă de camera video se potriveşte cu cea a lui Giovani Granieri.

Cetăţeanul italian a fost trimis în judecată pentru tâlhărie, faptă pentru care riscă între 3 şi 18 ani de închisoare. Granieri este recidivist. A fost condamnat definitiv în septembrie 2010 la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru infracţiunea de tentativă de omor calificat asupra unui bărbat din Zlatna.

Îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Aiud. În dosarul de tâlhărie, primul termen a fost în 26 octombrie la Judecătoria Alba Iulia. Judecarea propriu-zisă a dosarului va începe în 7 decembrie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite