Alba Iulia: UPDATE VIDEO Interzis în Parcul Custozza. Zona este încercuită şi păzită de muncitori în blugi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii care lucrează la modernizarea străzilor din Cetate au interzis astăzi accesul oamenilor în incinta Parcului Custozza. Zona a fost încercuită cu o panglică şi este păzită de cinci persoane.

UPDATE ORA 17.15

Zeci de tineri, dar şi persoane în vârstă au neglijat interdicţia muncitorilor care lucrează la modernizarea străzilor din Cetate şi au intrat în parcul Custozza.

image

Oamenii au trecut peste panglica cu care este încercuit parcul, ca să-l  traverseze sau pur şi simplu să se plimbe.

image

Niciunul n-a scăpat de atenţionările venite din partea celor cinci paznici, iar unii au fost şi apostrofaţi de tinerii care au primit misiunea să nu lase niciun pieton să calce suprafaţa încercuită. Unii trecători au intat chiar pe role sau bicicletă.

image

Cei care vor să traverseze sau să se plimbe prin parc nu sunt lăsaţi de paznici. Reprezentanţii Grup Corint au precizat că măsura a fost luată pentru dirijarea traficului pietonal şi pentru că oamenii intrau în zona şantierului.

La un moment dat s-au iscat violenţe între cei care au dorit să intre în parc şi muncitori. Pietonii au fost scoşi cu forţa din incinta parcului. Tinerii care se opun proiectului de modernizare a Parcului Custozza şi-au dat întâlnire astăzi la ora 16.00 pentru un miting ad-hoc. Ştirea a fost transmisă inclusiv pe pagina de Facebook „Salvaţi Parcul Custozza“.

image

Miting cu mâinile legate

„TOŢI CEI implicaţi în protestul de vineri şi cei care au luat parte la meetingurile din săptamâna anterioară protestului, vă rog VENIŢI astăzi, la ORA 16, în faţa universităţii ca să ne PLIMBĂM legaţi de mâini în parcul NOSTRU! Au spus că parcul va fi liber pentru noi. Acum ni-l iau cu forţa!

ASTĂZI deci, ORA 16:00, în faţa UNIVERSITĂŢII, noi meetinguri pentru a ne proclama drepturile. Ne întâlnim sub sloganul «Daţi primăriei ce este a primăriei şi cetăţeanului ce este al lui!»“, se afirmă într-o postare pe pagina „Salvaţi Parcul Custozza“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite