Alba Iulia: Încep lucrările la şanţul vestic al Cetăţii. Un sfert din Parcul Unirii va dispărea (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Grup Corint SA a demarat marţi, lucrările de împrejmuire a zonei din Parcul Unirii care va fi afectată de investiţia privind refacerea şanţului din zona de vest a Cetăţii. Aproximativ un sfert din Parcul Unirii va dispărea în lunile următoare sub cupele excavatoarelor şi buldozerelor.

Investiţia are o valoare de peste 10 milioane de euro şi presupune readucerea zonei la înfăţişarea de dinainte de 1921, când a fost astupat şanţul cu pământ odată cu construirea Catedralei Ortodoxe. Şanţul vestic va fi excavat, iar spaţiile acum ascunse sub pământ vor fi scoase la lumină. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat încă de săptămâna trecută, iar exacavarea efectivă va începe probabil săptămâna viitoare.

image

Aşa va arăta zona după finalizarea lucrărilor

Directorul Serviciului Investiţii din Primărie, Silvia Moldovan, a precizat că prima zonă excavată va fi strada Nicolae Iorga, unde se va construi podul de acces pentru traficul auto. „Există un comandament care discută şi decide modul de desfăşurare a lucrărilor“, a spus Silvia Moldovan.

image

Acces auto restricţionat

Investiţia va fi terminată integral în cursul anului 2012. Accesul pietonal va fi permis prin două poduri de lemn, unul care va face legătura între Porţile V şi IV, iar al doilea pe direcţia turlei Catedralei, din Parcul Unirii. Deocamdată, a fost închisă circulaţia auto de pe strada Nicolae Iorga, care pleacă din zona Hotelului Cetate şi ajunge până la Universitate. Riveranii, angajaţii Muzeului Unirii, ai Universităţii şi personalul medical de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă, care au permis de liberă trecere,  au acces doar dinspre strada Mihai Viteazul.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite